Het koor heet voluit ‘Apeldoorns Soul&Disco-koor FAME’. Woensdag-avond wordt de wekelijkse repetitieavond van 20.00-22.00.

De oefenlokatie is bij ‘Klein Berlijn’ aan de Hoofdstraat 34. Het wordt een maximaal 3-stemmig koor (Sopraan, Alt, Bariton). In het begin zullen de arrangementen nog niet al te moeilijk zijn, maar het is wel de bedoeling dit langzaam steeds uitdagender te maken, zodat het koor geleidelijk kan meegroeien in moeilijkheidsgraad.

Als je ook maar denkt een beetje te kunnen zingen en wil knallen op de lokale en regionale podia dan kan dat zeker bij dit koor. Iedereen dit het repertoire en het concept aanspreekt is van harte welkom. Uiteindelijk wordt iedereen wel na een kleine eenvoudige stem-check ingedeeld bij de juiste stemgroep.

Bij deze muziek kan & mag zowel het publiek als het koor eigenlijk nooit stil zitten, meebewegen is (bijna) een must. Dus trek 27 maart a.s. je dancing shoes, glitterpak, wijde discobroek maar aan en smeer de gel/brylcream alvast in je haar. Party-time!

Het repertoire bestaat voornamelijk uit disco & soul materiaal uit de rijke jaren 70 en 80 (o.a. ‘Fame’, ’Celebration’, ‘September’ , ‘Lovely Day’, ‘Sunny’ & een soul-medley), maar ook meer eigentijdse disco-dansplaten uit deze eeuw (zoals ‘Can’t stop the feeling’ & ‘Happy’) gaan ze zingen bij dit nieuwe koorproject.

In planning staan ook disco-krakers als ‘Blame it on the boogie’, ‘Heaven must be missing an angel’ ‘Relight my fire’, maar ook soul-klassiekers als ‘What’s goin’ on’ en ‘How sweet it is’ en nog veel meer dansbare golden oldies. Dit nieuwe koor wil straks van ieder optreden een swingend muzikaal feest maken.

Het geheel staat o.l.v. de bekende Apeldoornse dirigent/arrangeur Wilco Stronks, een geheel nieuw koorproject uit zijn muzikale koker.

Aanmelden of meer info aanvragen kan via info@stronksmusic.nl of telefonisch via 06-22514160.

Meer info: www.wilcostronkskoren.com