In 2002 trad Michel Boerebach als assistent-trainer in dienst bij Go Ahead Eagles, de club die hij eerder acht jaar diende als speler. Een jaar later stond de wereld van Boerebach op zijn kop toen zijn zonen Lesley (12) en Sven (9) in juli 2003 bij een auto-ongeluk om het leven kwamen. 

Samen met Trouw-journalist Rob Pietersen schreef hij er het hartverscheurende ‘Nooit meer zaterdag’ over, dat uitkwam in 2005. “In dat boek staat eigenlijk alleen maar ellende”, vertelt Boerebach nu. “Ik zat toen nog midden in het verwerkingsproces en het ging toen erg slecht met me. Dankzij de hulp van velen gaat het nu veel beter met me. Daarom vond ik het tijd voor een nieuw boek.” 

De hulp die hij ontving staat centraal in Boerebachs nieuwe boek, een co-productie met schrijver Eddy van der Ley. Samen bezochten ze mensen die van grote betekenis waren en zijn voor de ex-prof. Waaronder oud-Eagles als Marnix Kolder, Edwin Mulder en Gersom Klok, die bevriend was met Lesley. “En zo had ik er nog wel tien kunnen bezoeken, maar dan was het wel een heel dik boek geworden”, lacht Boerebach. “Ik heb in die tijd zoveel steun gehad vanuit de club. Go Ahead Eagles is dan echt een soort familie.” 

De veelzeggende titel van het boek: Hoi papa. Michel Boerebach poseert met derde zoon Lyns, die in 2007 werd geboren, op de omslag. Beiden met een brede lach op hun gezicht. “De pijn van het overlijden van Lesley en Sven zal nooit minder worden, maar je leert er beter mee leven. Ik kan ook oprecht zeggen dat het weer goed met me gaat, ik heb zin om te leven. Het nieuwe boek is daar een soort toonbeeld van. ‘Nooit meer zaterdag’ was alleen maar verdrietig; dit boek is luchtiger. Zoals mijn leven nu is.” 

‘Hoi papa’ wordt op 12 november gepresenteerd op een symbolische plek: De Adelaarshorst. Boerebach diende er in totaal precies 25 jaar, als speler, assistent-trainer en de laatste jaren als scout. Boerebach: “Dat laatste blijf ik doen, maar op freelancebasis en niet meer in dienst. Ook op werkgebied is de tijd gekomen voor een nieuwe start. Wat ik nu precies ga doen weet ik nog niet, ik zal eerst druk zijn met de presentatie en promotie van het boek. Daar kijk ik naar uit.” 

Go Ahead Eagles is Michel Boerebach zeer dankbaar voor de vele jaren die hij zich voor de club heeft ingezet. De club is blij dat hij op freelancebasis betrokken blijft als scout en wenst hem daarbuiten eveneens alle succes toe in zijn toekomst.