Op zondag 19 Augustus geeft Niels Bensink deze training in zijn eigen achtertuin. Deze ‘pumptrack’ is genoemd Bensink BMX Gates Compound en is gevestigd in de eigen achtertuin van Niels aan de Enkweg 53a in Voorst.

In zijn eigen oproep via Facebook en Twitter schrijft Niels:
“Wil je graag uitgedaagd worden op een pumptrack en daarmee je algemene BMX-vaardigheden uitbreiden, dan is dit je kans! Heb je altijd al eens in mijn tuin willen fietsen en/of wil je graag nieuwe dingen leren? Meld je dan snel aan!”

De clinic is voor de leeftijdsgroep van 8 jaar en ouder en is op 19 augustus tussen 14:00 en 16:00 uur. Kosten 15,00 euro en opgeven via niels-bensink@hotmail.com.

Wie is Niels Bensink?
De jonge Niels Bensink is een gretige leerling, maar moest dit jaar ook ervaren dat de stap naar de elite-men een hele aanpassing vergt. Hij werkt er hard aan om de eerste meters na de start te verbeteren, daar waar de mondiale top op hem uit weet te lopen. Foutjes worden snel afgestraft, maar Bensink is gretig om te investeren in zijn toekomst in dit vak. De dorpsgenoot van voormalig wegprof Henk Lubberding heeft daarom zijn intrek genomen op Nationaal Sportcentrum Papendal en is daarmee geheel gefocust op zijn toekomst als BMX’er. De kwartfinale bij de thuiswedstrijd in Papendal noemde hij nog zijn plek, maar een week later wist hij in Zolder ook al tot de halve finale door te dringen.