Doel van deze bijeenkomst was het delen van kennis over niet-aangeboren hersenletsel en het bevorderen van samenwerking in de zorg aan mensen die met de gevolgen hiervan kampen. Het was een succesvolle bijeenkomst waar ruim 25 zorgprofessionals uit Deventer aan deelnamen.

Tijdens de netwerkinformatie vertelde een gedragskundige van InteraktContour over de signalen en gevolgen van hersenletsel. In aanvulling daarop deelde Julian Post zijn persoonlijke ervaringen met hersenletsel. Julian liep als 23-jarige hersenletsel op als gevolg van zinloos geweld. Hij onderschrijft het belang van goede samenwerking tussen verschillende organisaties in de zorg aan mensen met hersenletsel. “Ik heb geluk gehad dat iemand mij aanraadde om met mijn problemen bij het sociaal team aan te kloppen. Zij hebben mij doorverwezen naar InteraktContour waar ze bekend zijn met hersenletsel. Daar kreeg ik individuele begeleiding waardoor ik heb leren omgaan met mijn hersenletsel en mijn leven weer vorm kunnen geven. Ik ken echter ook mensen die dit geluk niet hadden en daardoor niet de juiste hulp hebben gekregen”.

Miriam te Wechel, fysiotherapeute bij Zorggroep Solis, één van de deelnemers van de netwerkbijeenkomst: “Ik behandel dagelijks mensen die met de lichamelijke gevolgen van hersenletsel kampen. Mede door het ervaringsverhaal van Julian heb ik meer geleerd over de onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Met de workshop Fit & Vitaal waarin cliënten heel praktische bewegingen trainen om weer zelfstandig dingen te doen, zoals bijvoorbeeld je jas aantrekken, heb ik ervaren dat dit een heel waardevolle aanvulling is op fysiotherapie. Goede samenwerking tussen fysiotherapie en dagbesteding is daarom belangrijk in de zorg aan onze cliënt.”
Verschillende achtergronden, zelfde passie
“Wat ik leuk vond aan de netwerkbijeenkomst was dat we allemaal vanuit verschillende achtergronden werken maar met dezelfde passie om mensen met niet aangeboren hersenletsel te helpen. Ik heb hier een basis gelegd voor het verder uitwerken van ideeën voor een mooie samenwerking waardoor we elkaars kracht kunnen versterken.“, verteld Annet Voogd, logopediste bij Zorggroep Solis.

Meer weten? 
In Deventer biedt InteraktContour dagbesteding, behandeling, individuele begeleiding en wonen met ondersteuning voor mensen met hersenletsel. Hebt u te maken met de gevolgen van hersenletsel en bent u benieuwd wat InteraktContour voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, tel 0570 64 97 94 of  email deventer@interaktc