Via Facebook en Twitter kunnen boeren ‘een open en eerlijke inkijk geven in hun stal en de consument laten zien hoe voedsel wordt geproduceerd’, aldus de oprichter. Van der Plas erkent dat boeren de laatste tijd argwanender worden bekeken door de consument en heeft mede daardoor het platform opgericht. Van der Plas zegt het gesprek aan te willen gaan. Ook over de negatieve kanten van het boerenwerk, maar niet op deze manier.

“Boeren worden uitgescholden voor kampbeulen en stallen vergeleken met nazi-concentratiekampen. Het is vergelijkbaar met de discussie over Zwarte Piet, alle nuance ontbreekt”.

Het aantal haatdragende reacties is zo groot, dat Van Der Plas vermoedt dat het om een gecoördineerde actie gaat. Zij is zo druk met het verwijderen van berichten dat de regels zijn aangescherpt en vooraan ieder activistisch bericht verwijderd wordt.

Van Der Plas laat zich niet ontmoedigen door alle negativiteit. “Wij willen dit account een open kanaal houden voor die andere 98 procent van de mensen die wel oprechte interesse heeft in de boeren en boerinnen.”