Het Nederlandse cricketteam heeft de eerste van twee ontmoetingen met Zimbabwe met duidelijk verschil weten te winnen. Vooraf werd verwacht dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn.
Zimbabwe won de toss en ging als eerste slaan (batten). Kort na de start werd het spel ruim een uur stilgelegd in verband regen. Na deze interval ontspon zich een aardig gevecht, waarbij Nederland met name door goed aanwerpen (bowlen) en sterk veldwerk Zimbabwe bij voortduring onder druk wist te houden. Brendon Taylor (ZIM), in het verleden spelend voor Hercules (Utrecht) blonk aan slag uit met 71 punten. Nederland wist in de beschikbare speeltijd (47 overs) 8 tegenstanders uit te krijgen. Onder meer door aanvoerder Seelaar, Klaassen en Van Meekeren, met elk 2 wickets.

Aan slag kwam Nederland vervolgens op geen enkel moment in de problemen. Daarbij was er een hoofdrol voor Max O’Dowd die startte en niet meer uit ging (87 runs). Hij werd goed gesteund door Visee (28), Cooper (34) en Baresi (39).

Vandaag, vrijdag 21 juni, volgt de tweede ontmoeting op de velden van Salland CC in Deventer. De wedstrijd kan ook live op internet gevolg worden (zie webdsite: KNCB.nl)

Ruben Weijl