Want hoe is het om musicus te zijn in coronatijd? Hoe is het als een groot deel van je muzikale identiteit abrupt tot stilstand komt? Het hart van het programma is Bach’s ontroerende Ciaconna in D-mineur in een prachtige bewerking van David van Ooijen voor gitaar en zang, waarbij Bach’s koraalstrofen door de Ciaconna verweven zijn. Ook het bekende ‘Bist du bei mir‘ zal te horen zijn in een bijzondere bewerking. Verder hoopvolle muziek van Barber, Rutter en MacMillan. Het concert begint om 20:15 uur, kaarten zijn te koop via www.hetnederlandsbachconsort.nl. 

Medeoprichter en countertenor van Het Nederlands Bach Consort, Sytse Buwalda, gaf op vrijdag 13 augustus een interview over het oprichten van Het Nederlands Bach Consort tijdens de pandemie en de ontstane leegte van een weggevaagde concertplanning als muzikant. ”Precies daar staat het programma Verhalen en Koralen’ ook voor. Enerzijds het verdriet en de onzekerheid die coronaperiode meebrengt en anderszijds de kracht van en troost van de muziek. Het wordt dan ook vooral een concert van hoop. We weten als musici weer wie we zijn we waarvoor we ons vak uitoefenen.” – Aldus Sytse Buwalda. 

Het Nederlands Bach Consort  

Het Nederlands Bach Consort is een gloednieuw ensemble dat midden in de coronatijd is opgericht door Zwolse countertenor Sytse Buwalda en sopraan Heleen Koele met in de gelederen acht vaste vocalisten. Het Consort richt zich op de muziek van Bach waarbij er ook altijd ruimte is voor hedendaagse muziek. Begin juli zong het Nederlands Bach Consort haar eerste concertreeks door heel het land met de Bachmotetten. De reacties op de wijze waarop deze werden uitgevoerd waren lovend.