Op een goed bezocht sportpark De Muggert in Wesepe trad Jong Go Ahead Eagles aan met een redelijk ervaren team, bestaande uit onder anderen Donny van Iperen, Adrian Edqvist, Henri Anier, Maarten Pouwels en Zakaria Eddahchouri. Jong Feyenoord, gecoacht door oud-speler Arnold Scholten, trad daarentegen aan met een uiterst jonge selectie zonder spelers uit de eerste selectie. 

Openingsfase

Ondanks dat lieten de jonge Feyenoorders in de openingsfase zien over voldoende kwaliteit te bezitten om het de ploeg uit Deventer lastig te kunnen maken. De eerste beste doelpoging werd direct omgezet in een doelpunt: een hard schot van verdediger Hall vanaf de rand van het zestienmetergebied verdween onder in de hoek achter Jong Eagles-doelman Houwen; het werd 0-1.

Na deze lastige openingsfase liet Jong Go Ahead Eagles zien ook over de nodige kwaliteit en weerbaarheid te beschikken. Door middel van goed positiespel kwam het team van Maatman steeds beter in de wedstrijd. De twee voorwaartsen Anier en Pouwels bleven steeds druk zetten op de achterhoede van Jong Feyenoord, die onder leiding stond van aanvoerder Lewis. Tot hele grote kansen leidde dit niet.

Ook de eerste fase na rust liet een zelfde spelbeeld zien. Jong Go Ahead Eagles bleef de aanval zoeken en creëerde wederom een aantal goede mogelijkheden, maar steeds was de eindpass of voorzet onvoldoende of werden de kansen slecht afgerond. Na ruim een uur spelen kwamen de jeugdspelers Temminck en Yildiz aanvoerder Lucassen en Anier aflossen. In de 70e minuut verdubbelde Jong Feyenoord de score: een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed beoordeeld door de Deventer verdediging en de Mooij was in staat om vrij de 0-2 in te koppen. 

Zure nederlaag

Daarmee leed Jong Go Ahead Eagles een zure nederlaag. Tot frustratie van trainer Kick Maatman: “In totaal hebben we zeventien doelpogingen geturfd, maar we scoren uiteindelijk niet. Daarom is dit een zure nederlaag, ondanks dat het veldspel er over grote fases goed uit zag en we tot het laatst toe nog het gevoel hadden dat we terug in de wedstrijd konden komen.”

Door de verliespartij blijft Jong Go Ahead Eagles hekkensluiter in poule A van de beloftencompetitie.