Sandra Luppens

Ditmaal gingen ze de strijd aan op het kunstgrasveld in Den Bosch terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam. Rugbyen op kunstgras; over het algemeen geen succes. Zeker niet in combinatie met bakken regen. Regen en rugby zou immers gepaard moeten gaan met een flinke lading modder.

Na circa 10 minuten spelen opende The Dukes de score door een try. De rest van de wedstrijd zijn de Pickwick Players niet aan scoren toegekomen en wist het fitte team van The Dukes flink druk uit te oefenen. Echter door uitstekend tacklewerk en een ijzersterke scrum, waarbij de meeste duels gewonnen werden, wisten de mannen de schade beperkt te houden.

Na 80 minuten spelen kwamen de mannen uitgeput, tot op het bot doorweekt en met veel te schone shirts het veld af. Verloren; met 38-0 om precies te zijn. Niet het gehoopte resultaat, maar toch een lekkere pot waarin de mannen gevochten hebben voor wat ze waard zijn.

Het team heeft nu een weekje rust en gaat de 24e weer de strijd aan met The Pink Panthers. Ditmaal op ons eigen prachtige grasveld.