Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: “Met deze ontwikkeling kunnen we in de toekomst nog meer leuke activiteiten bieden in onze gemeente. We gaan daarnaast ook hier zo duurzaam mogelijk en dus gasloos bouwen.”

Leisure World Deventer

In een prachtig gebouw komen diverse sport- en spelactiviteiten. Bezoekers kunnen gebruik maken van onder andere een overdekt kinderpeelparadijs, indoor soccer, klimhal, trampolines, glow golf, escaperooms, lasergame en prison island.

McDonald’s

Ook komt op de strip een restaurant van McDonald’s, dat volgens de laatste duurzame normen van de restaurantketen gebouwd wordt. Leisure World en McDonald’s zijn met elkaar in goed overleg over samenwerking.

Leisurestrip Holterweg

Sinds 2002 wordt gesproken over een Sport- en Spektakelstrip naast De Scheg. Diverse plannen kwamen in beeld maar nooit tot ontwikkeling. Na het besluit om de grond in kavels te verkopen, is het Ontwikkelingsperspectief Leisurestrip Holterweg vastgesteld. Eind 2017 heeft de raad het bestemmingsplan voor dit gebied vastgesteld.

Veiling tankstation

Met de vestiging van een McDonald’s en Leisure World Deventer, is er tussen de Scheg en fietstunnel alleen nog ruimte gereserveerd voor een tankstation. De gemeente is bezig met de veiling van deze locatie, waarbij duurzaamheid een belangrijk gunningcriterium is.

Energieneutraal

Om invulling te geven aan de gewenste duurzaamheidsambities van Deventer, krijgen de toekomstige gebouwen geen aardgasaansluiting. Er wordt zo energieneutraal mogelijk gebouwd.

Koopovereenkomst

Beide partijen gaan de bouwplannen verder uitwerken. Als daar overeenstemming over is bereikt en de planologische procedure is afgerond, tekenen gemeente en partijen de koopovereenkomsten.