Tijdens het afsluitende muziekfeest traden Jong Sempre en de kinderen van de groepen 5 en 6 van De Zonnewijzer afwisselend op. Het jeugdorkest stond hierbij onder leiding van dirigent Tjeerd Vrieswijk. Het leuke aan het project was dat enkele kinderen op school ook in het jeugdorkest spelen. Die avond speelden ze een dubbelrol en deden mee met alle optredens van zowel het jeugdorkest als het optreden van De Zonnewijzer.

Het jeugdconcert werd afgesloten met een muzikale “fruitsalade”, waarbij de kinderen een fruitig lied ten gehore brachten onder begeleiding van Jong Sempre. Het muziekproject bestond uit zes lessen, waarin allerlei aspecten aan bod kwamen die met muziek te maken hebben, zoals naar muziek luisteren, muziek beleven, samen muziek maken en een kennismaking met muziekinstrumenten. Hierbij werden vier lessen verzorgd door Sempre Crescendo en twee lessen door hun eigen docenten. Natuurlijk werd er ook samen muziek gemaakt en gezongen. De kinderen hebben op het concert met veel enthousiasme laten horen en zien wat ze tijdens dit project geleerd hebben.

Muziekvereniging Sempre Crescendo wil haar passie voor muziek graag delen en overbrengen op de jonge generatie. Dit doet zij o.a. door muziekworkshops en muziekprojecten op de basisscholen in Diepenveen en door muzieklessen aan te bieden op blaasinstrumenten en slagwerk.