Inmiddels zijn er signalen waaruit blijkt dat de eerste schooldag lang niet voor iedereen die reist met PlusOV voorspoedig verliep. Op Twitter zijn er enkele ouders die hun ongenoegen uiten over het ontbreken van het vervoer, onbekende buschauffeurs en onduidelijke communicatie.

Deze signalen blijken bij Deventer politici het nodige los te maken. Zo laat VVD-fractielid Rosenkamp via Twitter weten dat “van beloofde beterschap weinig te merken is. Dikke onvoldoende, PlusOV. Kwetsbare kinderen en hun ouders weer de dupe.” Kitty Schmidt van Deventer Sociaal laat weten dat “het hoog tijd is dat PlusOV gaat uitvoeren wat is toegezegd” en Henrike Nijman van de ChristenUnie vindt de situatie “niet acceptabel. We naderen wat mij betreft einde van PlusOV.”

Directeur Jan Akerboom van PlusOV is echter “niet ontevreden over deze dag.” aldus omroep Gelderland. “ Sinds afgelopen maandag rijdt het bedrijf 250 routes per dag om zo’n 1400 leerlingen te vervoeren. ‘In een tiental routes moeten we nog ingrijpen, daar blijkt toch wat mis te zijn gegaan, maar op dit aantal is dat verklaarbaar” volgens de directeur.