Door heel Nederland vinden op 20 maart opschoonacties plaats. Flesjes, blikjes, chipszakken, sigaretten, mondkapjes en ander zwerfafval wordt van de straten verwijderd en zo worden de straten voorzien van een grote lenteschoonmaak. MIMIK organiseert, als supporter van Nederland Schoon, een clean-up walk in Deventer en draagt daarmee bij aan een schone omgeving.  

‘Samen’ schoonmaken  

Vrijwilligers kunnen zich op zaterdag 20 maart tussen 10:00 en 14:00 uur melden bij MIMIK om hun opruimwandeling te starten. Daar worden zij voorzien van een vuilniszak, een gebied waar ze kunnen opruimen en eventueel handschoenen. Afvalprikkers dienen zelf meegenomen te worden. Het is tot 16:00 uur mogelijk om de gevulde afvalzak weer bij MIMIK in te leveren. Als dank voor de opruimactie ontvangen de deelnemers van MIMIK een drankje to go. Het is alleen mogelijk om afvalzakken met zwerfaval in te leveren die ook bij MIMIK verkregen zijn. 

Coronamaatregelen  

Uiteraard houdt MIMIK rekening met de geldende coronamaatregelen en gaat ervan uit dat de deelnemers dat ook doen. MIMIK roept iedereen op om alleen, met je eigen huishouden of met één vriend of vriendin op pad te gaan en altijd 1,5 meter afstand te houden. Om het aantal deelnemers goed te kunnen verspreiden over het opruimgebied, kunnen zij zich van te voren aanmelden via deze link  

Over MIMIK  

MIMIK is dé culturele hotspot van Deventer aan de IJssel. Een plek voor Film, Theater en Café, van en voor iedereen. De enorme glazen pui staat symbool voor de toegankelijkheid. MIMIK wil er voor iedereen zijn die interesse heeft in cultuur, in de ander én in bijzondere ervaringen. Ontstaan uit Theater Bouwkunde en Filmhuis de Keizer, voelt MIMIK zich sterk verbonden met de stad Deventer.