Voor de zomer heeft het college al maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat getroffen ondernemers en instellingen de eerste periode konden overbruggen. Het college wil nu in gesprek met de gemeenteraad over het overbruggen van de winter en heeft daarvoor een voorstel ingediend, zo meldt RTV Oost. 

Daarin staat dat instellingen zo nodig verder uitstel van betaling kunnen krijgen als het gaat om belasting en huur, in ieder geval tot het voorjaar. Als het noodzakelijk is, zijn er voor maatschappelijke instellingen overbruggings- leningen beschikbaar.  

‘Divers beeld’ 

Bij de jaarrekening 2020 die begin 2021 wordt opgemaakt, komen instellingen in aanmerking voor compensatie. De voorwaarden hiervoor worden nog verder uitgewerkt. Net als het eventueel vrijmaken van die financiële ruimte in de begroting van volgend jaar. 

Wethouder van financiën, Liesbeth Grijsen, zegt: “We doen wat we kunnen, met name voor de aan ons gelieerde instellingen en in aanvulling op wat het Rijk doet. We zien een heel divers beeld in de Deventer samenleving wat betreft de gevolgen van corona.”