De ploeg van Marcel Geestman kwam na twee minuten al op voorsprong. Een voorzet van de altijd gevaarlijke Sven Kelder werd teruggelegd door nieuwkomer Amet Erdem. Een prima omhaal van Milan te Riele zorgde voor de vroege 1-0. De 2-0 bleef uit en de ploeg uit Enschede kreeg in de eerste helft een goede kans op de gelijkmaker. Na 20 minuten pareerde de nieuwe en foutloos keepende Frans van Oldeniel een van richting veranderd schot, een bal uit de bovenhoek. Prima keeperswerk van de ex GAE jeugdkeeper.

De degradant uit de eerste klasse was voetballend veel beter dan de promovendus uit de derde klasse FC Suryoyo Mediteranneo uit Enschede. Al bleef het spannend tot 10 minuten voor tijd. Een mooi opgezette aanval door Paul Roetert vanaf de rechter kant  werd nog bijna op de doellijn gemist door zowel David Klopman als Sven Kelder. Uiteindelijk was het wederom Milan te Riele die wel met dit buitenkansje wist om te gaan, 2-0. Kansen op een ruimere voorsprong waren er zeker door kansen van opnieuw Milan te Riele en Jason Westerkamp.

Alom tevredenheid in het Schalkhaar kamp. Op naar de volgende wedstrijd, volgende week naar MVV in Harbrinkshoek.

Huub Kolkman

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer. Mailen kan naar sport@deventerrtv.nl

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher