De in Schalkhaar geboren Mika van Essen lijkt aan te gaan kloppen bij de junioren top met twee zilveren plakken. Mika was gisteren in goede vorm en flitste naar de tweede plek zowel op de 500 meter én op de 1000.

Op dat NK junioren kwamen meer Deventer talenten in actie uit het Sprintteam Oost. Naast twee bronzen plakken werden er meer mooie resultaten geboekt. Zo kwam Eline Jansen ten val op de 500 meter, maar eindigde karaktervol toch nog als 12e!

Ondanks die teleurstelling schaatste het Deventer talent Jansen naar een goede 12ste stek én een persoonlijk record op de 100o meter. Op de 1500 meter kwam ze zelfs tot plek 8 met wederom een persoonlijk record. De top van haar weekend lag op de afsluitende 3 Km rit waar Eline de zilveren plak behaalde. Eline schaatst voor KNSB RTC Oost.

Vanuit dat team werden meer mooie resultaten behaald op het NK allround. Zo werd Chris Fredriks 13e en een andere Deventenaar, Mervin Maatman, behaalde een 14e stek. Mervin is overigens onderdeel van het Sprintteam Oost.

Tenslotte nog een bronzen plak, die was voor Ruben Ribbink brons die bij de C-junioren op een derde plek eindigde op de 500 meter.