ENERVEREND DUEL
Het was de eerste wedstrijd in de kruisfinale richting het landelijk kampioenschap. De Deventer Hockey Vereniging (DHV) als nummer twee van poule A tegen de winnaar van poule B: Tilbug. De winnaar van deze tweestrijd komt uit in de finale met als inzet het Nederlands Kampioenschap. Het eerste duel werd vanmiddag afgewerkt aan de Leo Halleweg in Deventer en was “een enerverend duel”, aldus de B1 speelsters uit Deventer.

FLITSEND
Die thuisploeg kwam overigens flitsend uit de startblokken met twee treffers binnen enkele minuten. Verrassend maar de kampioenkandidaat scoorde binnen tien minuten ook al weer de aansluitingstreffer. Het talrijk opgekomen publiek genoot van het weer en de spanning. Spanning die groter leek bij de gasten overigens.

WINNEN
De technische staf van de thuisclub had één training vervangen door een teamavond in aanloop naar dit duel. Bij Michel Winter thuis werd een film over ‘winnen’ gekeken met een hapje en een drankje. Die rust en teamspirit was zichtbaar op het kunstgras vanmiddag tegen de torenhoog favoriet uit Tilburg.

VECHTLUST
Ieder duel moet een winnaar krijgen, uit-treffers bepalen niets in deze tweestrijd, alleen de winst. Diegene die twee duels wint gaat door en met de fanatieke Deventer aanhang langs de lijn leek dit hét moment om te verrassen. Zeker vlak voor rust, toen zelfs de 3-1 op het bord werd gezet. Het ruim opgekomen publiek stuwde de thuisclub tot enorme hoogte en de marge van twee bleef behouden tot aan de rust.

ANDER VAATJE
Na die rust was het weer DHV die als eerste toesloeg: Vanuit de eerste strafcorner werd zelfs de 4-1 op het bord gezet en de gasten uit Tilburg gingen uit een anders ‘vaatje tappen’. Tien minuten voor tijd putten de Tilburgers moed uit hun tweede treffer en voerden de druk enorm op wat al snel de 4-3 oplevert. Enkele minuten voor tijd haalde Tilburg zelfs hun doelvrouw er af, die werd gewisseld voor een spits, om een shoot-out af te dwingen.

SPANNING
De spanning was enorm tot aan de allerlaatste seconde! Het eindsignaal was dan ook een enorme opluchting voor het ‘Deventer kamp’ dat gezamenlijk de verrassende zege vierde. Volgende week volgt de return die ook een winnaar moet opleveren. Als dat DHV opnieuw is, spelen zij de finale tegen de winnaar van de andere kruisfinale: Rotterdam vs. Kampong. Bij winst voor HC Tilburg volgt er een beslissingsduel die een dag later wederom in Tilburg wordt gespeeld.

SPROOKJE
Tot zover is het al een unieke prestatie: “Vooraf was de doelstelling een plekje bij de top vijf”, legt de staf uit. “Het lijkt nu een sprookje te gaan worden”, verteld de leiding trots terwijl op de achtergrond het team uitgelaten hun 12e man dankt voor de support bij deze enerverende eerste halve finale. Over een week dus de return in Tilburg.
Succes daar meiden van DHV B1!

Erik van Luttikhuizen

Voorbeschouwing leiding DHV B1

Twitterverslag van Bert Kroder van @DrtvSport

Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg Drtv Sport op Twitter en Facebook!