Het toernooi was opgedeeld in twee leeftijdsklassen. De eerste poule was voor de meiden onder de 15 jaar. Met de deelnemers SV Heerenveen, Regio Selectie Twente, VV Woezik, Meiden Voetbal Academie Deventer. Deze poule kende veel spannende wedstrijden met weinig verschil. Toch was het Heerenveen die met de maximale winst in de poule als eerste de finale bereikte. De andere teams streden om die andere finaleplek. Uiteindelijk was het VV Woezik die de 2e plek in de finale opeiste. Daarin wist Heerenveen met de winst van er vandoor te gaan in de MO15 poule door met 2-1 te winnen in de finale van Woezik. Voor de 3 e en 4e plek ging het tussen het regioteam Twente en het regioteam Deventer. De winst en 3e plek was voor Twente.

In de MO13 poule kampte de organisatie met een hele late afzegging waardoor de poule slonk naar 3 teams. SC Heerenveen, Regioselectie Deventer 1 en Regioselectie 2. Het 2e selectieteam was een nieuw team met allemaal meisjes die mee hadden gedaan aan de regio selectietrainingen. Een mooie optie dus voor de trainers van de Academie om te beoordelen of er kandidaten zijn die kunnen instromen bij de talententeams. Met een aangepast schema was het verrassend om te zien dat het regioselectieteam Deventer 2 er met de dik verdiende winst in de poule vandoor ging!

Organisator Eelco Vinke: “Al met al een super geslaagde dag, wat voor het eerst is opgezet, om talenten in het meisjesvoetbal een leuk evenement op niveau aan te bieden. Een mooie afsluiting van het eerste seizoen met 2 talententeams bij de Meisjes Voetbal Academie Deventer. Volgend seizoen gaan we met 2 talententeam van start met de MO12, MO14 en MO16.”

Het eerst volgende evenement van de Academie is op 16 september. Dan zullen zij het seizoen aftrappen tijdens De Nationale Sportweek, waar Deventer gastheer van is.

Milan Keskin