Een gat in de markt

Ook dit jaar moest er weer geselecteerd worden, omdat zich zo’n 95 enthousiaste meiden hadden aangemeld voor 3 elftallen. Maar, na 2 selectietrainingen zijn er uiteindelijk vele toppertjes in spé over gebleven die er ook dit jaar weer vol voor gaan om hun voetbalcapaciteiten te verbeteren.

DIA toernooi in Teteringen

Afgelopen zondag mocht het meiden onder 16 team (MO16) de spits afbijten met een toernooi in Teteringen (Noord-Brabant). Om 7.00 uur ’s-morgens was het vertrek uit Deventer richting Teteringen, waar een internationaal toernooi op het programma stond. Waar het in de auto nog gapen en een beetje slapen was, stonden de meiden hun ‘mannetje’ in het veld.

In een poule van 4 teams met onder anderen KAA Gent uit België en de Meidenvoetbal Academie uit Brabant (DIA) werd een verdiende 3e plaats behaald. Zeer verdienstelijk, te meer daar enkele meiden nog geen of maar 1 training bij hun eigen club in de benen hadden en dit de 1e keer was dat de meeste meiden met elkaar samen speelden.

Een veelbelovende start dus, die naar meer smaakt.

Officiële aftrap tijdens De Nationale Sportweek

16 september is de officiële aftrap voor het nieuwe seizoen van de Meidenvoetbal Academie Deventer tijdens de Nationale Sportweek, waarvan Deventer de Host City is.

Dankzij de inzet van enkele zeer gemotiveerde vrijwilligers en een bijdrage van Sportbedrijf Deventer is het gelukt om 3 speelsters van FC Twente vrouwen naar Deventer te halen om op 16 september een clinic te verzorgen. Verder is er een Obstacle Run, het passen van de nieuwe kleding en de aansluitende fotoshoot.

De meiden zijn er klaar voor!

Kijk voor meer informatie over de Meidenvoetbal Academie Deventer op Facebook, Instagram of Twitter.