Belangrijke onderwerpen die de komende tijd een grote rol gaan spelen. Want een inclusieve wereld begint bij toegankelijkheid: fysiek, maar ook op andere terreinen. Want je moet je welkom voelen als je ergens naar toe gaat. 

Onder de noemer Iedereen Actief gaan diverse organisaties zich inzetten voor inclusiviteit.  

Dat doen ze met vier thema’s:  

  • Ontmoeten & kennismaken 
  • Sporten & bewegen 
  • Inclusie & diversiteit 
  • Scholen & opleiden

Basis 

Deze vier thema’s zijn de basis van Iedereen Actief: mensen met en zonder beperkingen kunnen kennis maken met elkaar en elkaar ontmoeten, ook in de cultuursector. Ze kunnen samen sporten en bewegen. Door het scholen en opleiden van jongeren en volwassenen (ook met een beperking) op het gebied van inclusie en diversiteit werken we aan een inclusieve regio, waar iedereen mee kan doen en niemand wordt uitgesloten. 

Op zaterdag 28 augustus laten de organisaties graag zien wat ze hiermee bedoelen!  Er is een uitgebreid programma, dat uit verschillende onderdelen bestaat.  

Zo gaat een groep al opgeleide toegankelijkheidsambassadeurs een nieuwe locatie testen en volgt een nieuwe groep aankomende toegankelijkheidsambassadeurs de training met de app Ongehinderd, die speciaal is ontwikkeld om locaties te testen en de resultaten daarvan met elkaar te delen. En natuurlijk gaan ook zij meteen een locatie testen. Iedereen Actief organiseert deze dag in samenwerking met Fooruit en Kunstcircuit Deventer. 

Bootcamp 

Tijdens de zomer konden de sporters van de Sallandse en de Deventer Sportploeg op maar liefst vier plekken in Raalte en Deventer elke week al meedoen aan een bootcamp, mede dankzij de financiële bijdrage van Special Olympics Nederland. Onder het motto: ‘Scoor je PR’ werden de spieren getraind, de conditie opgebouwd en konden sportmaatjes weer fijn samen sporten. Een mooie voorbereiding op het nieuwe sportseizoen. 

In september hopen ze allemaal weer lekker bij hun eigen vereniging te kunnen sporten.Deze zaterdagmiddag sluiten ze het Bootcampseizoen af met een spectaculaire laatste versie! Iedereen die dat wil, kan lekker meedoen.  Daarna kan iedereen nog lekker bewegen bij het Sport- Beweeg- en Cultuurplein.   

 Uiteraard neemt men de Coronaregels van de overheid in acht.