Dokter J. Vermeulen, huisarts en kaderarts Astma/COPD bij Huisartsen Hoge Hond, is blij met een rookvrij terrein: “We sluiten ons net als het Deventer Ziekenhuis graag aan bij het landelijke initiatief ‘Rookvrije Generatie’. Onze kinderen moeten het goede voorbeeld krijgen en willen we graag rookvrij laten opgroeien.

Natuurlijk is iedereen die wil stoppen van harte welkom bij zijn huisarts, onze speciale verpleegkundigen, de GGD of de apotheker voor advies en begeleiding.” Vermeulen wijst ook op de informatieavond ‘Stoppen met roken’ op 12 februari in de Ichtuskerk in Colmschate, een initiatief van de HCDO, Tactus en Salland Zorgverzekeringen. “Tijdens deze avond zijn diverse deskundigen aanwezig die veel ervaring hebben in begeleiding bij stoppen met roken. Zij zijn er om vragen te beantwoorden, tips te geven en te helpen bij wat men lastig vindt.” 

De asbakken op het terrein zijn inmiddels verwijderd en diverse borden werden geplaatst om aan te geven dat er op het terrein niet gerookt mag worden. Vermeulen vertrouwt erop dat iedereen helpt de nieuwe regel te handhaven: “We bedachten een vriendelijke actie om bezoekers attent te maken op het rookverbod. In de week van 4 februari staat in alle wachtkamers een schaal mandarijnen met een boodschap voor hen klaar.”