Met de deelname vraagt McDonald’s extra aandacht voor het beperken van zwerfafval. De medewerkers van de restaurants stroopten zaterdagochtend de mouwen op om samen met zoveel mogelijk buurtbewoners en gasten de buurt op te ruimen. Zo droegen zij óók op Landelijke Opschoondag, net als op alle andere dagen in het jaar, actief bij aan een schonere omgeving.  

Er werd een zogenaamd crewontbijt voor medewerkers en hun families georganiseerd. Er werd voorlichting gegeven aan de gasten over wat McDonald’s zoal doet om zwerfafval te voorkomen. Vervolgens trokken de medewerkers, gasten en andere belangstellenden de omgeving van het restaurant in om nog eens extra op te ruimen. 

“Zwerfafval is een verantwoordelijkheid van iedereen en om zwerfafval te reduceren moeten we samenwerken. We zijn hier natuurlijk elke dag mee bezig door het gasten zo makkelijk mogelijk te maken afval op te ruimen en speciaal getrainde buitendienst medewerkers in te zetten. Zeer belangrijk om er op een dag als deze nog eens extra aandacht aan te besteden.” Aldus Henk Koning, franchisenemer van de McDonald’s restaurants in Apeldoorn en Deventer.