Mats Deijl, die doorgaans als rechtsback speelt, doorliep deels de jeugdopleiding van FC Den Bosch en maakte ook zijn profdebuut in de Brabantse provinciehoofdstad. Na de afgelopen seizoenen vaste waarde te zijn geweest voor zijn team, was het tijd voor een nieuwe stap. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin gehad bij FC Den Bosch”, begint Deijl. “Het is een fijne club en ik heb er veel vrienden gemaakt. Maar ik voelde dat ik toe was aan een nieuwe stap: ik ben ambitieus. Daarom is het mooi dat Go Ahead Eagles op mijn pad kwam.” 

Het duurde echter nog wel een tijdje voordat de interesse concreet was. “Kort voor de winter kreeg ik er al hoogte van dat ze mij een interessante speler vonden”, aldus Mats Deijl. “Helaas brak ik begin november mijn middenvoetsbeentje, waardoor het contact op een lager pitje kwam te staan. Het is logisch dat er wordt gewacht tot je weer fit bent. Aan het eind van het seizoen ben ik weer alles gaan spelen en werd de interesse steeds concreter. Een goed gesprek met Kees van Wonderen heeft mij het duwtje in de juiste richting gegeven. Onze manier van denken over voetbal lijkt erg op elkaar. Go Ahead Eagles speelt georganiseerd vanuit het idee dat je als team keihard moet samenwerken om je doel te bereiken. Dat vind ik een mooie mindset.” 

In Deventer wordt Mats Deijl herenigd met Luuk Brouwers. “Luuk heeft een goed woordje voor me gedaan bij Go Ahead Eagles”, lacht Deijl. “We hebben jarenlang samengespeeld in de jeugdopleiding én in het eerste elftal van FC Den Bosch. We voelen elkaar goed aan en daarom is het superleuk om met hem herenigd te worden. Hij was ook één van de eerste personen aan wie ik het goede nieuws vertelde!” 

De laatste jaren is Mats Deijl uitgegroeid tot een betrouwbare rechtsback, terwijl hij in de jaren daarvoor altijd op een andere positie speelde. “Van nature ben ik een centrale verdediger, maar ik heb ook wel eens op het middenveld gespeeld”, aldus Deijl. “Maar een paar seizoenen geleden was er een lage bezetting op de rechtsbackpositie: ‘Laat maar eens zien hoe jij het daar doet’, kreeg ik te horen. En eigenlijk ging dat vanaf het begin hartstikke goed. Het geeft wel aan dat ik multi-inzetbaar ben, ik ga gewoon spelen waar de trainer mij nodig heeft. Zolang het voor het team maar het beste is.” 

Een beter moment om bij Go Ahead Eagles in te stappen, is er volgens Mats Deijl niet. “Ik hoorde dat de stadions hoogstwaarschijnlijk weer volledig gevuld mogen worden na de zomerstop”, glundert Deijl. “Daar kijk ik heel erg naar uit. Voor een volle Adelaarshorst spelen en dan ook nog in de Eredivisie: ik heb er enorm veel zin in. Als uitploeg heb ik hier ook wel eens gevoetbald en dat is geen pretje. Vooral op jonge jongens maakt zo’n wedstrijd in De Adelaarshorst best veel indruk. Maar als thuisploeg geeft het zó’n enorme boost! Ik kan niet wachten…” 

Technisch manager Paul Bosvelt: “Mats is een aanvallend ingestelde back die zich ook verdedigend prima staande weet te houden. Na een aantal seizoenen sterkhouder te zijn geweest bij FC Den Bosch is Go Ahead Eagles een mooie volgende stap in zijn carrière.”