Go Ahead Eagles

De zorgen zullen er niet minder op worden in Deventer, waar de roep om een stabiele verdediging in korte tijd wel heel erg is toegenomen. Tegen Cambuur ging het volledig mis achterin, gezien de 5-0 nederlaag. De ervaren verdedigingsleider Jeroen Veldmate wordt erg gemist in het centrum. Van Iperen pakte twee keer geel en is dus geschorst. Zijn vervanger heet Sam Beukema. De jongen uit de eigen jeugdopleiding speelde een sterke voorbereiding en heeft zich duidelijk ontwikkeld.

Rechts achterin vormt zich een nieuwe uitdaging. Wout Droste is de rest van het seizoen geblesseerd, nadat hij is uitgevallen in de wedstrijd tegen Cambuur. Zijn voorste kruisband is afgescheurd. De Duitser Nicolas Abdat, van origine linksback, zal zijn plek innemen. Jong FC Utrecht heeft nog nooit gescoord in de Adelaarshorst, aan deze uitgeklede defensie de taak om dat zo te houden. Meevallers zijn er in de personen van Zakaria Eddahchouri en Adrian Edqvist, die na kleine blessures weer in de selectie zitten.

Verwachte opstelling:
Verhulst – Abdat – Bosz – Beukema – Bliek – Corboz – Bannink – Lieftink – Navratil – Rabillard – Van der Venne

Afwezig: Jarno van den Bos (enkel), Wout Droste (kruisband), Donny van Iperen (geschorst), Jeroen Veldmate (achillespees)

Jong FC Utrecht

In Utrecht hebben ze deze zomer verrast door René Hake aan te trekken als trainer van Jong FC Utrecht. De ervaren oefenmeester was eerder trainer van zowel FC Twente als Cambuur, maar koos dus voor de overstap naar Utrecht.

Het is altijd afwachten geblazen met wat voor selectie en opstelling een Jong ploeg mee komt aanzetten. Welke spelers komen er over van het eerste elftal? Er zit in ieder genoeg talent in het jonge team. Zo zit doelman Thijmen Nijhuis bij Jong Oranje, keeper Fabian de Keijzer bij Oranje Onder 20 en sluit verdediger Christopher Mamengi aan bij Oranje Onder 19.

Historie

Vorig jaar was de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht de openingswedstrijd van het seizoen. Met goed en zeer overtuigend voetbal werd er toen met 5-0 gewonnen. Richard van der Venne, Gino Bosz, Maarten Pouwels en Paco van Moorsel scoorden destijds de treffers. Van dat basiselftal zijn er nog maar vier spelers over morgen ook zullen starten. Naast Van der Venne en Bosz, zijn dat Hobie Verhulst en Jaroslav Navratil.

Het jaar daarvoor werd de wedstrijd voor het eerst gevoetbald in destijds nog de Jupiler League. In het rampjaar waar Kowet toen zat, werd er met 0-0 gelijk gespeeld. Bij Jong FC Utrecht speelden toen onder andere Giovanni Troupée, Nick Venema en oud-Eagle Chris David mee.

De wedstrijd zal gefloten worden door Alex Bos.

SportLive (Uitzending 601)

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)