‘Matchtalk’ is de wekelijkse voorbeschouwing op de wedstrijden van Go Ahead Eagles. Joran Willemstein zal iedere keer vooruitkijken voor u!Joran Willemstein met de voorbeschouwing!

Go Ahead Eagles
In de achterhoede gaat er weer geschoven worden. De juiste samenstelling is nog niet gevonden. De langdurige blessures van Veldmate en Droste helpen daar natuurlijk niet aan mee. Het project ‘Bliek’ (naar linksback omturnen) zal morgen een inzinking krijgen. De nieuweling Abdat krijgt de kans en verwijst Julius Bliek naar de vergetelheid toe. Bliek zal niet eens bij de selectie zitten. De nieuwste spelers: Ngombo en Elso Brito zullen nog niet starten.

Op de rechterkant zal hoogstwaarschijnlijk Van Iperen starten, hij is weer beschikbaar na een wedstrijd schorsing. Opvallend is dat Beukema waarschijnlijk mag blijven staan in het hart van de verdediging. De jongeling mocht bij aanvang van het seizoen nog vertrekken, maar heeft een dusdanig goede voorbereiding gedraaid, dat hij nu de kans krijgt. Op het middenveld en in de voorhoede zal er niks veranderd worden.
Zo blijft ook spits Rabillard staan. Hij doet het prima tot zo ver, al was iedereen teleurgesteld toen het nieuws naar buiten kwam dat Nick Venema naar Almere City ging. Velen hadden hem hier graag in de punt gezien. In plaats van Nick Venema, heeft Go Ahead Eagles de spits Maecky Ngombo vastgelegd. De oud speler van Roda JC is voor een jaar vastgelegd.

Verwachte opstelling:
Verhulst – Van Iperen – Bosz – Beukema – Abdat – Corboz – Lieftink – Navratil – Bannink – Van der Venne – Rabillard

Afwezig: Wout Droste (kruisband), Jeroen Veldmate (achillespees)

FC Eindhoven
Eindhoven is uitstekend begonnen aan dit seizoen. Met twee overwinningen en één gelijkspel zijn zij zelfs nog ongeslagen. De lastige uitwedstrijd bij NEC werd knap gewonnen met 1-2. Ze zijn dan ook terug te vinden op de derde plek. Vorige week werd er op de valreep gelijk gespeeld bij FC Den Bosch. In de laatste minuut van de blessure tijd werd er een strafschop gemist, maar de scheidsrechter liet hem over nemen, waarna Branco van der Boomen de bal er alsnog in kreeg.

Van der Boomen zal er niet meer bij zijn morgenavond. De beste speler van de KKD van vorig seizoen is verkocht aan De Graafschap. Dit is natuurlijk een flinke aderlating voor de Eindhovenaren. Eerder raakte de club ook al sterkhouder Kabangu kwijt, zijn huurcontract liep af. Er is niet bijster veel bijgekomen op het kunstgras van het Jan Louwers Stadion. De bekendere namen zijn van linksbuiten Joey Sleegers, de ervaren Bart Biemans en spits Jort van der Sande. Die laatste is overigens de komende tijd geblesseerd.

Afwezig:
Byron Burgering (onbekend), Cas Faber (enkel), Jarno Janssen (knie), Zé Pedro (knie), Jort van der Sande (middenvoetsbeentje)

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)