OUD EAGLE
De Rotterdammers herbergen enkele interessante namen dit seizoen, spelers met een Kowet verleden. Theo Zwarthoed zwaaide af, maar Sonny Stevens zal het doel verdedigen de komende jaren in het shirt van de Kralingers. Robin van der Meer probeert door te breken op eredivisie niveau en verruilde FC Utrecht voor Excelsior. Maarten de Fockert was tweede man achter Stevens in Deventer vorig seizoen en zal dat komend seizoen ook zijn, maar dan in Rotterdam.

MOEIZAAM EXCELSIOR
Langs de IJssel spelen is Excelsior niet goed bevallen, vorige week in Wijthmen verloor men met maar liefst 5-0 van PEC Zwolle. Saillant detail waren de drie treffers van oud-Kralinger Van Duinen die met veel ophef vertrok bij Excelsior eerder deze voorbereiding. De voorbereiding van Adrie Poldervaart zijn team was al even moeizaam begonnen met de nipte 3-4 overwinning bij derdedivisionist ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.

NIMMER GETEST
Go Ahead Eagles kan dus op een getergde tegenstander rekenen die wat goed te maken heeft. En Kowet zelf wil zich nu wel eens echt testen tegen eenechte tegenstander. John Stegeman besloot vanmorgen om zijn nieuwe spits Verheydt nog niet op te stellen komende vrijdag, omdat de kersverse aanwinst nog maar twee maal heeft meegetraind. Givan Werkhoven mag in de basis starten en Verheydt start mogelijk op de bank omdat Maarten Pouwels met een mogelijke knieblessure kampt.

AMBITIEUS
Daar spraken veel nieuwelingen uit, mee te willen doen voor de play-off plekken, terecht ambitieus natuurlijk van de spelers waar de leiding liever in rust wil gaan bouwen het komende seizoen. Het duel van vrijdag tegen Excelsior Rotterdam start om 19:00 uur op het prachtige sportpark ‘De Woldermarck’ in Terwolde. Een week later speelt Kowet tegen Almere City FC op een nog nader te bepalen locatie.

SELECTIE EXCELSIOR
Tegenstander Excelsior is evenals Go Ahead Eagles bezig met een nieuwe trainer die een groot deel van zijn selectie heeft zijn vertrekken en dus veel nieuwe namen moet gaan inpassen. Excelsior trok dit seizoen de volgende spelers aan:

Jerdy Schouten Telstar Tot medio 2021
Denis Mahmudov FC Dordrecht Tot medio 2020
Sonny Stevens Go Ahead Eagles Tot medio 2020
Robin van der Meer FC Utrecht Tot medio 2021
Thomas Oude Kotte Vitesse Tot medio 2021
Maarten de Fockert SC Heerenveen Tot medio 2020
Mikael Anderson FC Midtjylland (DEN) Gehuurd
Hervé Matthys FC Eindhoven Tot medio 2021

De namen die vertrokken bij Excelsior:

Zakaria El Azzouzi Ajax Was gehuurd
Stanley Elbers n.n.b. Niet verlengd
Wout Faes Anderlecht (BEL) Was gehuurd
Hicham Faik Zulte-Waregem (BEL) Tot medio 2021
Levi Garcia n.n.b. Was gehuurd
Mike Havekotte ADO Den Haag Tot medio 2019
Khalid Karami Vitesse Tot medio 2020
Ögmundur Kristinsson n.n.b. Niet verlengd
Milan Massop Waasland-Beveren (BEL) Tot medio 2021
Shane O’Neill Orlando City (VS) Tot eind 2021
Kevin Vermeulen RKC Waalwijk Tot medio 2020
Jordy de Wijs PSV Was gehuurd
Theo Zwarthoed n.n.b. Niet verlengd
Mike van Duinen PEC Zwolle Tot medio 2021