Afgelopen vrijdaag was hij te gast in Sport Live van Deventer Radio, dat interview kunt u beluisteren via onderstaande link.

De ‘Dinie Uit den Bogaard’ prijs is een eervolle prijs, vernoemd naar een belangrijke vrijwilligster die veel voor de club en het korfbal in Deventer heeft betekend. Saillant detail is dat de ontvanger van dit jaar, Marcel Top, schoonzoon is van wijlen Dinie Uit den Bogaard.

Vrijwilligers zijn extreem belangrijk in de sportwereld en vele clubs zetten graag hun vrijwilligers af en toe in de spotlights. Zo ook de Deventer korfbal vereniging Devinco, wie zijn thuisbasis kent op Sportpark Rielerenk. Zonder vrijwilligers is er geen sport en dat beseffen ze bij de innovatieve en vooruitstrevende korfbalvereniging maar al te goed. De jaarlijkse vrijwilligers-prijs is het topje van de ijsberg, want men waardeert alle hulp binnen de vereniging.

Nu dus Marcel Top als vrijwilliger van het jaar. De 50 jarige Deventenaar is al zijn hele leven vrijwillig actief binnen het korfbal in Deventer. Eerst bij Korfoes, later binnen de fusievereniging, het huidige Devinco. Marcel beheerd de accomodatie en de materialen in al die jaren, maar zet zit graag in voor vele andere randzaken. De goedlachse Deventenaar was juist afgelopen seizoen extreem druk, zoals bij het aanleggen van het nieuwe alarmsysteem, het onderhoud van de kleedkamers en op dit ogenblik rondom het vervangen van het hoofdveld.

De sfeermaker is altijd positief ingesteld en juist dat werd benadrukt in het rapport wat bij de prijs was ingesloten: “Hij blijft rustig en houdt overzicht, steekt zijn handen uit de mouwen, nooit om een grap verlegen en een medewerker pur sang”.
De trotse Marcel Top ontving de prijs uit handen van voorzitter Matthijs Rademaker.