De overwinning werd volgens Lucassen eigenlijk in de eerste helft al binnengehaald. “We hebben NEC vanaf het begin bij de strot gepakt”, aldus de middenvelder. “Daardoor creëerden we ook de nodige kansen. Het doelpunt van Luuk Brouwers was een mooi voorbeeld daarvan.” Na de 2-0 van Sam Hendriks kwam NEC wat meer in de wedstrijd, wat uiteindelijk resulteerde in een strafschop voor de Nijmegenaren. “Dat was een ongelukkige situatie”, baalt Lucassen, die de overtreding op Jordy Bruijn beging. “Ik wilde hem blokken met een sliding. Daar viel hij overheen, waardoor hij de penalty meekreeg.” 

De tweede helft stond voor Go Ahead Eagles vooral in het teken van tegenhouden. “Zij veranderden van systeem waardoor we anders druk moesten gaan zetten”, aldus Lucassen. “NEC voetbalde zich daar steeds goed onder uit, waardoor we ervoor kozen om compact op de eigen helft te gaan spelen. Daardoor hebben we de boel gelukkig dicht kunnen houden. Het heeft ons uiteindelijk de overwinning opgeleverd en daar zijn we uiteraard maar al te blij mee.” 

Door de zege van Go Ahead Eagles en het gelijkspel van De Graafschap bij Jong Ajax wacht aanstaande woensdag een zenuwslopende ontknoping in de strijd om de tweede plaats. “Dat geeft een enorm goed gevoel”, vertelt Lucassen. “Het is erg spannend, maar vooral ook ontzettend mooi voor de supporters dat het op de laatste speeldag aankomt.” Ondanks de belangen heeft Lucassen geen last van een hoge wedstrijdspanning. “Gezonde spanning, dat wel”, zo klinkt het. “Maar het is echt niet zo dat ik sta te trillen op mijn benen bij zo’n beslissende pot. Het wordt hoe dan ook een belangrijke week. We gaan het wel zien.”