Afgelopen weekend was het Nederlands Kampioenschap Junioren, het officiële NK Skateboarden voor rijders tot en met 16 jaar. Het werd een toernooi met een zeer hoog niveau, volgens de kenners: “Een mooie toekomst voor het Nederlandse skateboarden”. Het toernooi werd verreden in het World Skatecenter te Den Bosch.

Luca Dijkstra is één van die supertalenten die uiteindelijk nummer twee van Nederland werd zondagmiddag. De 13-jarige Deventenaar moest de Amsterdammer Diego Broest voor zich dulden.

Het kampioenschap ging over diverse onderdelen en teamgenootje bij ‘Burnside’, Wisse de Weerd, viel ook nog in de prijzen. Wisse haalde het hoogste cijfer op het onderdeel ‘best trick’. Luca DIjkstra eindigde op dat onderdeel als 4e.

Uitslag NK Skateboarden 2019 Men 11-16:
1. Diego Broest
2. Luca Dijkstra
3. Chris Hoeve
4. Bert Wilmink
5. Finn Mostert

Het Deventer gezin Dijkstra was daags na de prestatie nog steeds in extase: “Wij zijn nog steeds in de glorie hier, zo gaaf!” Door zijn tweede plek doet Luca automatisch mee met het grote Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. Dat wordt verreden in het weekend van 13 september. Daar zijn o.a. ook vice-wereldkampioen Rob Maatman van Burnside actief. Dat toernooi telt mee voor de World Cup.