Nu kan dat weer samen: de hardloopgroep Loop Je Lichter is weer begonnen. U kunt zich weer aanmelden en meedoen. De trainers maken een loop-schema voor iedereen, zodat u kunt starten op uw eigen niveau, rekening houdend met uw conditie. Zo kunt u het plezier in het lopen en bewegen weer gaan ervaren. 

Deelnemers geven aan dat de looptraining ze helpt om in beweging te komen, zowel van lichaam als van geest. Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen zich op termijn beter voelen dankzij hardlopen. Regelmatig hardlopen heeft een positieve invloed op stressbestendigheid, het vermindert gevoelens van spanning en angst, geeft (meer) zelfvertrouwen en verbetert de kwaliteit van slapen. Door de invloed van de endorfine die vrijkomt is het effect van ontspanning en afleiding direct na een training voelbaar. Daarnaast is het lopen met andere, een goede stimulans en prettig ter ondersteuning bij somberheid, burn-out of bij stressklachten. Goede begeleiding is aanwezig, in opbouw, gebruik van spieren en omgaan met eigen grenzen.  

 De trainers van Atletiek Vereniging Daventria besteden aandacht aan de opbouw van de conditie en geven looptraining. Zo kan iedereen meedoen, en is er een passende opbouw. De training sluit aan bij de persoonlijke mogelijkheden. Er is geen doel behalve lekker in beweging zijn. U kunt 4 x kosteloos meedoen. Loop je lichter is een samenwerking tussen AV Daventria 1906 en Impluzpreventie ggz. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Impluz. Per mail info@impluz.nl of telefonisch: 0570 – 604900. Zie ook: www.impluz.nl/cursussen. Na opgave neemt de coördinator telefonisch contact met u op.