Het was een zege waarin doelman Verhulst een hoofdrol kende, en dat zegt veelal voldoende over de teamprestatie. In de beginfase overrompelde de thuisploeg GA Eagles en Verhulst redde bekwaam in een één op één duel met midddenvelder Ippel. Drie minuten later viel een MVV corner in een niemandsdal waar verdediger Mares zijn ‘uitschuifbeen’ gebruikte om de bal in het dak van het doel te jagen. De storm was nog niet over en de Eagles wisten zich geen raad. “We waren gewaarschuwd maar deden het niet goed”, evalueerde Istvan Bakx achteraf.

RODE KAART
Verhulst ziet vervolgens Aboubakar alleen op zich af komen en is voor de tweede keer meester over de situatie en keert de inzet van de middenvelder. Alle hens aan dek, maar GA Eagles is niet opgewassen tegen MVV. Navratil verdedigd na 16 minuten goed mee en pikt de bal van de voeten van de mee opgekomen back Gunst. Die moet op zijn beurt in de achtervolging en schopt de Eagles rechtsbuiten van achteren neer. Een rode kaart is dan het logische gevolg: “Die rode kaart was uiteindelijk wel de kans om hier te winnen want we creëerden zelf niet zo gek veel”, constateerde John Stegeman na afloop.
(lees tekst verder onder de foto)

Foto Henny Meijerink

OVER HET KUNSTGRAS SCHEREN
Go Ahead Eagles profiteerde optimaal van de man meer situatie en een aangeslagen MVV. Ze domineerden ruim een kwartier lang waarin ook de gelijkmaker viel. Een voorzet van Hettinga werd uitverdedigd waarna Richard van der Venne het speeltuig recht op zich af zag komen. De middenvelder haalde vol uit en liet de bal hard over het kunstgras scheren met de touwen als eindstation, zijn derde treffer in drie wedstrijden. Die stand bleef op het bord tot aan de thee.

NAUWELIJKS IETS GECREËERD
In het tweede deel kon GA Eagles geen vuist maken. Istvan Bakx vatte samen: ”De uitvoering moet omhoog, want dan wordt het makkelijker om een resultaat over de streep te trekken”. De middenvelder sloot wijs af: “We zijn de bal te snel kwijt, dat zit tussen ongeduld en slordigheid.”
Ook John Stegeman ergerde zich dat tegen tien man nauwelijks iets werd gecreëerd: “In die fase was er veel te weinig tempo en creativiteit”. Zo bleef MVV de gevaarlijkste ploeg, ondanks dat ze een man minder hadden op het veld. In de uitbraak na een uur spelen verkregen ze zelfs de ultieme kans zichzelf te belonen toen scheidsrechter Bax naar de stip wees.
(lees tekst verder onder de foto)

Foto Henny Meijerink

SJOERDS VOORBEREIDING
Doelman Verhulst en spits Van den Hurk staan dan tegenover elkaar, elf meter tussen beide voetballers in. Door het hoofd van Hobie Verhulst schiet de uitvoerige voorbereiding die de doelman heeft gehad met keeperstrainer Sjoerd Woudenberg. Volgens afspraak kiest Verhulst duidelijk voor zijn linkerhoek en keert de inzet van de MVV spits. “Fijn om eindelijk belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg, samen met Sjoerds goede voorbereiding”. Van den Hurk zat dus tussen de beelden in de voorbereiding met Woudenberg.

DE POUW
De Eagles pakten dit moment niet aan om dominantie af te dwingen: “Het was gewoon niet goed genoeg, had met 4/5-1 moeten winnen hier”, mopperde John Stegeman na afloop. Eén moment liep het wel snel en doortastend toen Gino Bosz de bal ‘over de hele’ joeg richting de linkerflank. Bakx was weg geglipt over de linkerflank en verzorgde een assist: “Die bal viel lekker tussen mij en de back in en toen was het weer ‘De Pouw’…”. De Pouw is de jonge invaller Maarten Pouwels  die attent inliep bij de eerste paal: “Je weet dat die bal laag komt en dan moet je er staan als spits”. De jonge Dalfsenaar baarde weer opzien door al binnen vier minuten te scoren na zijn wissel. Achteraf bleek het de winnende, een jongensboek krijgt vorm, zeker toen hij direct na afloop een 2-jarige profverbintenis afsloot: “Mooi heh, wel snel gegaan, had ik niet durven dromen.”.
(lees tekst verder onder de foto)

Foto Henny Meijerink

ONTLADING
MVV toonde karakter en drukte de Deventer ploeg in ondertal achteruit, maar de gasten hadden het geluk aan hun zijde en sleepten wederom een zwaarbevochten 1-2 overwinning uit het vuur. Na afloop was de ontlading van de hoofdpersoon Hobie Verhulst een lust voor het oog; de doelman vierde direct na het laatste fluitsignaal zijn feestje bij ‘zijn’ supporters: “De hele wedstrijd staan ze achter ons, dan moet je iets teruggeven”. De hoofdrolspeler spinde tevreden  in de mixed zone in Zuid Limburg: “Ben erg tevreden over de drie punten en mijn eigen optreden”.

INTERVIEWS
Trainer John Stegeman was wederom kritisch tegenover de pers in de catacomben van De Geusselt: “Was een gelukkige zege, ik heb weinig teruggezien wat ik van ze verwacht“.
De interviews met Maarten Pouwels, Hobie Verhulst, Istvan Bakx en John Stegeman zijn via onderstaande linkjes terug te luisteren. De fragmenten komen uit Sport Live, het sportprogramma van Deventer RTV dat iedere wedstrijd van Go Ahead Eagles op de voet volgt met live verslag. U hoort Erik van Luttikhuizen in gesprek met spelers en trainer.

LINK ISTVAN BAKX INTERVIEW

LINK HOBIE VERHULST INTERVIEW

LINK JOHN STEGEMAN INTERVIEW

LINK MAARTEN POUWELS INTERVIEW

SAMENVATTING
Benieuwd hoe een uitzending via Sport Live  Radio klinkt? Klik dan op onderstaande link om een samenvatting van het duel terug te luisteren dat DeventerRTV live uitzond afgelopen vrijdagavond vcanuit Maatstricht. U hoort verslaggever Erik van Luttikhuizen met sidekick Richard Thannhauser en de spelers Pouwels, Bakx en Verhulst en ook trainer John Stegeman.

SAMENVATTING WEDSTRIJD MVV vs. GO AHEAD EAGLES