Vorige week hield Schalkhaar in eigen huis Bemmel nog op 2-2, een knappe prestatie tegen de nummer 2 uit de eerste klasse. Tegenstander MVV’29 verstoorde het kampioenfeestje SDC twee weken terug en won vorige week van WSV Apeldoorn vorige. Daarmee herpakte het de goede lijn weer waarmee de eerste periode werd gepakt in hun 2e klasse. Na het vuurwerk achter het doel kon het vuurwerk op het veld beginnen. Maar van vuurwerk was nimmer sprake zaterdagavond.

NERVEUZE PARTIJ
De ploeg uit Mariaparochie werd wel snel achteruit gedwongen, echter leverde dat geen kansen op van de withemden. Pas na een kwartier spelen gebeurde er iets, wel direct een grote kans; Ruud Huisman stuitte op de geduldig keepende Kienhuis en enkele minuten later kopte aan de andere zijde Lesker recht in de handen van Schalkhaar doelman Goudsmid. Het was een nerveuze partij, waarbij erg veel fouten werden gemaakt. Schalkhaar had het heft in handen het eerste half uur, zonder goed te voetballen.

BRILSTAND
De gasten waren levensgevaarlijk met de corners, zoals na 25 minuten toen Schalkhaar goed wegkwam. Buiten een tweetal pogingen van Te Riel vanuit de draai, stichtte Schalkhaar geen gevaar meer en in het laatste deel pakte MVV’29 het initiatief veelal via de gevaarlijke Kai Wesselink op de flank. Te Wee en Lesker misten het Schalkhaarse doel ter nauwer nood, zodat de brilstand bleef staan tijdens de thee. Daarna wachtte scheidsrechter Weghorst wat langer bij het hervatten van de wedstrijd. Dit door het vele vuurwerk en rookontwikkeling op het veld.

ONRUST
De luidruchtige Schalkhaar aanhang bleef het gehele duel vervelend onrust zaaien denkende hun ploeg te ondersteunen. Wel nam Schalkhaar het initiatief weer en weer leverde het weinig hoogstaand voetbal op. Pas halverwege de tweede helft ontstonden er mogelijkheden; de eerste was voor de gasten waar Ter Wee over punterde. Vervolgens lag het spel weer stil door wederom een rookbom. Een Schalkhaar official wandelde even later met een doos vuurwerk van de plek des onheils: ”Nu is het gebeurd met het gedonder”.

FAALDE
Na die hervatting zette Paul Roetert een sprint in over de linkerflank en leverde een puntgave lage voorzet af voor het doel. Bij de tweede paal verscheen Ruud Huisman die het speeltuig binnen gleed en daarmee zijn ploeg  op voorsprong zette. Het oogde bevrijdend en MVV’29 was daarmee duidelijk aangeslagen. Koen Klosters werd een minuut later alleen voor de keeper gezet en kon het duel in het slot gooien. Echter was het geduld van de MVV doelman groter en Klosters faalde.

BILLENKNIJPEN
MVV’29 putte er energie uit kantelde het duel, mede door het onrustige Schalkhaar spel. Met name de defensie van de thuisclub maakte zich daar schuldig aan zodat de gasten het idee kregen dat er nog wat viel te halen. De laatste tien minuten was het dan ook billenknijpen voor Schalkhaar, zeker na weer een gevaarlijke corner in de 81ste minuut. Die leek in één keer binnen te vallen, waar Ter Wee de treffer opeiste. Hoe dan ook was het gelijk en MVV drukte door.

VERVELENDE PUBLIEK
Het is dat invaller Huls het vizier niet op scherp had, want tot drie maal toe kon hij het duel beslissen. Dat eindigde uiteindelijk in remise waardoor een verlenging de beslissing moest forceren. Daarin pakte Schalkhaar wel weer het initiatief, maar zonder de echte overtuiging. De onrustige defensie kende zijn weerslag op het gehele team van coach Geestman, dat nauwelijks voor gevaar kon zorgen. Het vervelende Schalkhaar publiek achter het doel kreeg bijna de hoofdrol in die verlenging, die onrust hielp de ploeg duidelijk niet .

HOOFDROL
Het moest uiteindelijk vanaf de stip worden beslist; Leon Aarnink zag zijn inzet direct gestopt door doelman Kienhuis. Gelukkig voor Schalkhaar wist Goudsmid ook direct een strafschop te stoppen. Koen Klosters vuurde daarop raak evenals de tegenstander. Echter de jongeling Sidar Günesli zag zijn inzet gestopt door de goed doelman van MVV’29. Tom Kienhuis pakte die hoofdrol niet tegen Delano Haulusy die uitermate koel bleef . Maar de gasten benutte wel hun strafschop waardoor het doek definitief viel voor Schalkhaar.

KWALITEIT
Ondanks dat trainer Marcel Geestman de ploeg  weer wat glans wist te geven in de tweede seizoenshelft, kon hij ook niet voorkomen dat de ploeg weer afdaalt naar de 2e klasse. Het ontbeerde zijn team in kwaliteit en gôgme, zeker in de beslissende finale afgelopen zaterdag. Weliswaar zonder Hullegie, Van Rossum en Klopman, maar de rest was niet in staat goed niveau te halen. Terwijl de ploeg de degradatie verwerkt, lijkt menig Schalkhaar fan het geen ultieme ramp te vinden: “Die 2e klasse is veruit aantrekkelijker om naar te kijken…”

 

Schalkhaar degradeert alsnog