Go Ahead Eagles verkocht vorige week haar topschutter aan OH Leuven (artikel 5 juli) en testte Robert Kristo gisteren af. Laatstgenoemde aanvaller was op proef bij in Deventer. De Amerikaans-/Kroatische aanvaller staat momenteel onder contract bij VfL Osnabrück uit de Derde Bundesliga. Kristo heeft niet kunnen bewijzen dat hij een versterking is voor het komend seizoen. Met name bij de aanhang lag Kristo ook niet goed.

IN GENADE AANGENOMEN
Givan Werkhoven was donderdagochtend wel weer op de training van Kowet te bewonderen. Het geschil lijkt bijgelegd en Givan is weer ‘in genade aangenomen’. De 20 jarige aanvaller was disciplinair geschorst door de club die niets wilde prijsgegeven over de aanleiding van zijn laatste straf. Givan heeft ondertussen een ‘reputatie’ opgebouwd, dit is al de derde waarschuwing in een half jaar.

ROBERT MÜHREN
Met het vertrek van centrumspits Hendriks en het af-testen van Kristo is de roep om een nieuwe spits enorm. Veel namen gonzen er momenteel door diverse wandelgangen. Zo komt de naam Robert Mühren veelvuldig voorbij. Niet geheel onlogisch dat Mühren een uitstekende indruk maakte onder Advocaat bij Sparta. De aanvaller, die het afgelopen halfjaar door Zulte Waregem werd verhuurd aan Sparta, zou volgens bronnen een ‘droomkandidaat’ zijn voor de club. Mühren was zeer succesvol bij Volendam, echter bij AZ verkreeg de man uit Purmerend nimmer een basisplaats waarna hij naar België vertrok.

HENK VEERMAN
Ook Henk Veerman gonst weer door de spreekwoordelijke gangen, evenals afgelopen winterstop overigens. Toen gaf Heerenveen aan de aanvaller niet kwijt te willen omdat hij als pinchhitter nog van groot belang is. Het is een publiekelijk geheim dat de spits meer wil spelen, zodat een avontuur in Deventer best realistisch zou kunnen zijn. De Volendammer heeft echter nog wel een doorlopend contract (tot 2019) in Heerenveen.

VINCENT VERMEIJ
De naam van Vincent Vermeij gaat ook rond, de spits van Heracles zou ondertussen geen optie meer zijn omdat ook promovendus FC Emmen belangstelling heeft. Vincent Vermeij staat momenteel onder contract bij Heracles is is dus geen onbekende voor trainer Stegeman. Vermeij kwam via de jeugdopleiding van Ajax bij De Graafschap terecht waar hij een contract afdwong bij de eredivisionist uit Almelo. Echter kon de Blaricummer niet rekenen op een basisplek bij Heracles, zeker ook nu niet daar Adrian Dalmau de nieuwe spits lijkt te worden in het Polman stadion.

MICHIEL HEMMEN
Naast boven genoemden is ook de naam Michiel Hemmen gevallen, de rijzige spits uit Zaanstad was ook in de winterstop even onderwerp van gesprek in Deventer. Hemmen is zelfs transfervrij momenteel nadat Emmen hem in de winterstop liet vertrekken naar Vietnam. Echter ging dat avontuur niet door en zit Hemmen momenteel thuis. De liefde voor Hemmen dateert al van 2011 toen de Deventer club een bod deed op de toenmalige AGOVV spits. Het is onduidelijk nog hoe serieus Stegeman en Bosvelt deze mogelijk overwegen. De club kent vanuit het verleden veel pech met spelers die geen ritme hebben doordat ze lange tijd niet hebben gespeeld.

MARVIN EMNES
Tenslotte heeft Marvin Emnes aangegeven weer in Nederland te willen voetballen. De 30-jarige spits heeft, na zijn succesvolle periode bij Middlesbrough, een vervelend jaar achter de rug in Turkije. Bij Akhisarspor kwam hij op de bank na een vervelende blessure en door een meningsverschil speelde hij aansluitend het afgelopen half jaar geen wedstrijd meer. De voorliefde van Emnes ligt bij een Engelse club, iets wat gezien zijn salariseis wel het meest realistische is. Echter de drang om bij zijn familie te zijn noopte hem tot enkele gesprekken in Nederland waar GA Eagles er één van zou zijn.

RODDELS
Mogelijke namen, die volledig onbevestigd bleven, zijn onder meer Ralf Seuntjens die bij VVV Venlo niet meer op een basisplaats kan rekenen. Ook Cas Peters zou een optie kunnen zijn omdat zijn club Emmen nadrukkelijk versterking zoekt in de spitspositie zodat zijn speeltijd beperkt lijkt komend seizoen. Tenslotte zou Dylan Vente van Feyenoord een optie tot huur kunnen zijn daar Feyenoord geen belofteteam heeft in de voetbalpiramide. Is de Rotterdammers er veel aan gelegen zijn om hun talent een jaar op lager niveau te stallen om klaar te stomen als opvolger van bijvoorbeeld Van Persie.