De afgelopen jaren schipperde Davo tussen de vijfde en vierde klasse. Met een achtste plaats afgelopen seizoen leek het er niet op dat Davo dit jaar voor promotie zou mee gaan spelen. Maar niets is minder waar. De ploeg van Paul Roskam overtreft vele verwachtingen en is twee wedstrijden van een plaats in de derde klasse af. Wij spraken met aanvoerder Sylvan van der Vegt over “zijn Davo”!

Jullie liepen in de titelstrijd met Activia een blauwtje op. Doet het nog pijn dat jullie de titel zijn misgelopen?

Tuurlijk doet dat nog pijn. Het had zo mooi kunnen zijn, de titel in het jaar dat de club 100 jaar bestaat. Als je dan zo dicht bij bent en 84 minuten virtueel kampioen bent, dan is dat wel even een klap. Het was dan ook even de vraag hoe het team daarop zou reageren in de wedstrijd tegen Beekbergen. Maar in de wedstrijd tegen Beekbergen was geen schijntje teleurstelling meer te zien en iedereen knokte voor de overwinning. Qua motivatie en wil om een wedstrijd te winnen zit het bij ons het hele seizoen al wel goed.

Ja, want afgelopen zondag speelden jullie in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Beekbergen. Toch ging dat niet geheel vlekkeloos. Voor rust kwamen jullie namelijk 0-1 achter, zag je de bui al hangen?

Wij kwamen achter door een vrije trap die eigenlijk nooit gegeven had mogen worden, dat was wel even een klap. Gelukkig kwamen wij voor de rust nog op 1-1. De eerste helft ging gelijk op. In de rust hebben wij ook tegen elkaar gezegd dat wanneer wij de tweede helft nog wat extra zouden aanzetten, wij de wedstrijd naar ons toe zouden trekken. Dit gebeurde ook in de tweede helft. Na vele kansen op de 2-1, viel hij gelukkig nog in de 93e minuut.

Aankomende zondag spelen jullie de belangrijke play-off wedstrijd tegen Turkse Kracht. Hoe zie jij jullie kansen?

Tegen de buren voetballen is natuurlijk altijd anders. Ik verwacht dat het een harde wedstrijd gaat worden. Wij hebben dit seizoen veel wedstrijd gewonnen en Turkse Kracht heeft er veel verloren. Dit kan in ons voordeel zijn. Kwalitatief doen wij niet onder voor Turkse Kracht. Zij hebben er een aantal jongens inlopen met veel individuele klasse, maar die hebben wij ook. Het wordt in ieder geval een boeiende pot!

Stel dat jullie weten te promoveren. Wat zijn de kansen voor Davo in de derde klasse?

In 4H hebben wij één van de betere selecties. Hoe dat in de derde klasse is, dat durf ik niet te zeggen. Mochten wij gaan promoveren, dan wordt het sowieso een zwaar jaar voor ons.

Wij hebben een aantal jongens met heel veel individuele klasse. Maar als wij elke wedstrijd met de zelfde instelling ingaan wat wij dit seizoen doen, dan kunnen wij het elke tegenstander in de klasse moeilijk maken. Wij hebben een hechte groep en iedereen wil voor elkaar dat extra stapje zetten.

De afgelopen 40 jaar heeft Davo nooit hoger dan de vierde klasse gespeeld, doet het jou nog wat dat jullie zo dicht bij historie zijn?

Bijna alle jongens in de selectie hebben ook in de jeugd bij Davo gevoetbald. Als de club dan zo dicht bij een historisch moment is, dan doet dat iedereen wel wat. Sinds de nieuwe competitie-indeling heeft Davo nooit in de derde klasse gespeeld. Mijn vader heeft zelf ook altijd bij Davo gevoetbald en ik zit nu wel is met hem te dollen. Hij heeft namelijk nooit hoger dan de vierde klasse gespeeld. Volgens hem was het niveau vroeger veel hoger, haha!

 

Aankomende zondag staat op het Rielerenk de halve finale van de nacompetitie op het programma. De burenclash tussen Turkse Kracht en Davo moet gaan uitwijzen wie in de finale komt te staan en mag hopen op een ticket voor de derde klasse!

Op de hoogte blijven al het sportnieuws uit de regio Deventer? Volg Drtv Sport op Twitter en Facebook!

Milan Keskin