Milan Keskin

Na een vrije val te hebben gemaakt in het prestatievoetbal, lijkt FC RDC haar weg omhoog langzaam maar zeker te hebben in gezet. Met een solide centrum en flegmatieke vleugelspitsen staat de ploeg van Jacob Ensing op een vierde stek in de zaterdag vierde klasse. Met drie punten achter de nummer één maakt de ploeg van Borgele zelfs nog een kleine kans op de periodetitel. Voor competitiegenoot Helios ziet de competitie er iets minder zonnig uit. De nieuwe zaterdagtak van de ‘blauwen’ staat met vier punten in de kelder van het amateurvoetbal.  Ook in de beker wist Helios niet te imponeren.

Ondanks de degradatie van afgelopen seizoen draait Schalkhaar mee in de subtop van de tweede klasse. Mede door aanvallers als David Klopman en Sven Kelder een vierde plek in handen. Jammer genoeg is het gat met de koploper al dermate groot dat er over een snelle terugkeer naar de eerste klasse niet wordt gesproken. Toch was er afgelopen week goed nieuws op de Horsterhoek. Trainer Marcel Geestman heeft zijn contract bij de plaatselijke SV verlengd.

De woorden ‘tweede klasse’ zullen dezer weken ook vaak genoeg worden uitgesproken ronden Het Rielerenk. Het Turkse Kracht van Coskun Karademir draait een verrassend goed seizoen in de derde klasse. Ondanks het gelijke spel tegen Activia afgelopen weekend staan de Turken op een tweede stek. Mochten ze promoveren naar de tweede klasse, dan zullen ze dat seizoen moeten doen zonder hoofdtrainer Karademir. Hij besloot onlangs de club aan het eind van dit seizoen te verlaten. Ook bij Activia en Helios zullen na dit seizoen een ander gezicht voor de groep zien. Bij Activia is het nog niet bekend wie dat zal zijn. Bij Helios zal dat Harry Decheiver worden. De spits van weleer gaat zijn tweede dienstverband aan bij de ‘blauwen’. Volgens de geruchten zal hij dat gaan combineren met scoutingswerkzaamheden bij Go Ahead Eagles.

De eeuwige rivaal van Helios heeft het momenteel zwaarder in de derde klasse. Mede door flink blessureleed staat Colmschate op een teleurstellende twaalfde stek. Ondanks de tegenvallende resultaten besloot het bestuur toch verder te gaan met hoofdtrainer Onderberg na dit seizoen. Uit gesprekken bleek dat de technische staf graag verder wil bij de club. Ook de selectie is tevreden over de visie en werkwijze van Onderberg dus was contractverlenging een logisch vervolg.

In de vierde klasse is Lettele de verrassing van dit seizoen. De huidige nummer twee van de competitie kan blijven hopen op promotie. De rivaal ABS draait ook een behoorlijk seizoen. Zij staan op een gedeeltelijke vierde plaats met onder meer Diepenveen. Tegenvallers in de vierde klasse zijn Davo en De Gazelle. Davo liep vorig seizoen in het jubileumjaar nipt promotie naar de derde klasse mis. Nu moeten zij uit kijken dat ze niet in de nacompetitie naar de vijfde klasse terecht komen. De verwachting is wel dat zij na de winterstop de weg omhoog zullen inzetten. Zoals gezegd is De Gazelle ook bezig met een tegenvallend seizoen. Het is dat Raalte met twee punten er, grof gezegd, weinig van bakt dit seizoen. Maar De Gazelle is met negen punten de nummer dertien van de competitie. Ook zij moeten uitkijken voor vervelend toetje na dit seizoen.

Mocht De Gazelle na dit seizoen de nacompetitie in moeten, dan kunnen ze zomaar een andere Deventerploeg loten. Met Sportclub Deventer, IJsselstreek en Sallandia in de top van de vijfde klasse is Deventer daar goed vertegenwoordigd. Sportclub Deventer is na de degradatie van afgelopen seizoen gebrand om de weg weer omhoog in te zetten. Met een tweede plaats en een punt achterstand op SDOL is alles nog mogelijk. Het mooiste aan dit verhaal is dat de ploeg van Van Ommen twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan SDOL. Koninklijke UD en Go Ahead bungelen tussen de middenmoot en kelder van het amateurvoetbal in. Beide ploegen hebben al enkele jaren moeite om daar uit weg te komen. Toch lijkt er bij Go Ahead wel wat moois te gebeuren. Met een goede jeugdopleiding en verjonging van het eerste elftal lijkt er steeds meer toekomst in Go Ahead te zitten. Dat zal na de winterstop wellicht al duidelijk worden.