De aanleiding voor het bezoek is het boek ‘Opstaan in het Lloyd Hotel’ dat onlangs verscheen. Hierin schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen. Hij vertelt over de dilemma’s waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken. Thema’s als vrijheid, werk, onderwijs, Europa, identiteit, moraal, kortom alles waar een politicus mee kan worstelen, komen aan bod. De titel is ontleend aan zijn schrijfplek: het Lloyd Hotel in Amsterdam. 

Lodewijk Asscher was wethouder van Amsterdam, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vicepremier en is partijleider van de PvdA.  Asscher zat op dezelfde lager school in Den Haag als Mark Rutte, maar niet tegelijkertijd. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. 

Bep Spa is het boegbeeld van de PvdA in Deventer. Ze was wethouder en raadslid, maar bestierde ook het restaurant op het Vogeleiland, was uitbater van een café, speelt Queen Victoria tijdens het Dickensfestival en is gastvrouw van Het Deventer Verhaal. Afgelopen maart was zij als Boekenweekburgemeester hét gezicht van de Deventer Boekenweek. 

Lodewijk Asscher vs Bep Spa
Zaterdag 11 mei, aanvang 17.00