Noel Shannon, samen met zijn echtgenote Lynn organisator van het festival, moet vanwege de hoge kosten ook regelmatig néé verkopen aan geïnteresseerde Ierse artiesten.
‘We werken met een beperkt budget’, zegt Noel Shannon. Dat maakt dit werk ook weer leuk, want met minimale middelen een geweldig programma neerzetten. Een programma dat breed wordt gedragen. De pubconcerten zijn nu al in vijftien Deventer horecagelegenheden, ook qua locaties is er dus groei. En nu al loopt de kaartverkoop voor het concert op 2 februari in de Oude Mariakerk als een trein. De afgelopen twee jaar gingen alle kaarten in de voorverkoop al weg. We krijgen kaartaanvragen uit het hele land.’ 

Op vrijdag 1 februari is er op vijftien locaties live-muziek te horen. Van rustige Ierse folk tot het stevige werk, waarin het rauwe Ierse leven wordt bezongen. Om 18.00 wordt het festival geopend door mannenkoor Doetmaes in ‘The Irish Elk. Twee uur later volgt een optreden van Devil in the Kitchen in het Burgerweeshuis.
Vanaf 21.30 uur starten de optredens in de Deventer kroegen. De entree is gratis. 

Op zaterdag 2 februari is er eveneens een gevarieerd programma. Tussen de live-sessies (15.00-17.00 uur) in De Alm en in de 7e Hemel en het slotstuk bij Davo Bieren is de traditionele Irish Folk Night. Boxing the Vox en de Ierse troubadours Noel Shannon en Darren Byrne verzorgen het voorprogramma van de Noord-Ierse hoofdact Thundering Down. Deze uit Derry afkomstige band verzorgt een veelzijdige mix van Ierse folk-klassiekers en schuwt ook de ‘rebel songs’ niet.  

Kaarten voor de Irish Night zijn via de website www.irishpubfestival.nl te bestellen. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en (indien nog beschikbaar) € 15,- bij de entree van de Oude Mariakerk.