Vragen stellen kan via de livechat. De livestream begint om 20.00 uur. Kom niet naar de sterrenwacht! 

Die is en blijft voorlopig gesloten voor publiek in verband met het Covid-19 virus. De opnames voor de live streams worden op een andere locatie opgenomen. Kijken met de telescopen is dus ook niet mogelijk.  

Vrijdag 3 april  

Livestream Bizarre en mysterieuze kosmische zaken –  Frank Vermeulen  

We lijken het heelal redelijk goed te kennen maar is dat wel zo? Er blijken zeer vreemde objecten en bizarre verschijnselen in het heelal voor te komen. Frank Vermeulen laat zien wat voor een rariteitenkabinet zich schuil houdt in het universum. 

Vrijdag 10 april  

Livestream Wintertijd & Zomertijd –  Alex Scholten 

Hoe is de lengte van onze uren, minuten en seconden bepaald en wat lokale tijd? Alex Scholten bespreekt de geschiedenis van de tijdrekening van zonnewijzers tot atoomklokken. Ook legt hij uit waarom er tijdzones zijn en behandelt hij de discussie over de winter- en zomertijd. 

Vrijdag 17 april  

Livestream  Apollo 13  –  Alex Scholten     (tot 22.30 uur!) 

Aan de hand van de film ‘Apollo 13’ neemt Alex Scholten de bezoeker mee naar april 1970. Heel de wereld was aan radio en tv gekluisterd en leefde vol spanning mee met deze maanvlucht die een onverwachte wending kreeg na de historische woorden “Houston, we’ve had a problem”.   

Vrijdag 24 april  

Livestream De sterrenhemel in het voorjaar  –  Jaap van ‘t Leven  

Diverse sterrenbeelden sieren de sterrenhemel in het voorjaar. De bekendste is de Grote Beer, maar we zien ook minder bekende sterrenbeelden zoals de Leeuw, Cassiopeia en de Ossenhoeder. Tussen de sterren bevinden zicht talrijke interessante objecten, zoals gasnevels, bolvormige sterrenhopen en sterrenstelsels. Jaap van ’t Leven is de gids langs de voorjaarshemel, welke men tevens bij helder weer met de telescopen van de sterrenwacht kan bekijken.