De, afgelopen zomer gedegradeerde, club had hoge verwachtingen voorafgaand aan dit lopende seizoen. Echter vallen de resultaten ernstig tegen met als resultaat een anonieme plek in de middenmoot. Met de derde begroting van de Jupiler League is de samenstelling van de selectie al meermaals onderdeel van discussie geweest. Technisch directeur Dennis Bekking was, als hoofdverantwoordelijke man, daarom al ontheven uit zijn functie vorige week.

Trainer Leon Vlemmings is mede-verantwoordelijk voor de samenstelling van de huidige selectie. Op papier staat er een gedegen selectie, echter in de praktijk komen veel spelers niet tot hun recht. Enerzijds omdat het ze aan spelritme ontbreekt, anderzijds omdat diverse spelers op posities moeten spelen welke ze niet gewoon zijn.

Het spel is nimmer overtuigend geweest, ondanks een successerie in september/oktober toen het elftal zes duels op rij ongeslagen bleef. Mede door geluk en uitstekend optreden van ondermeer topscorer Sam Hendriks en uitblinkend doelman Sonny Stevens.
Momenteel bezet de club uit Deventer een 14e plek na vijf teleurstellende duels op rij waaruit slechts 1 punt werd gehaald.

Leon Vlemmings was heel zelfbewust na het desastreus verloren competitieduel van afgelopen vrijdag. In Den Bosch werd de rood-gele formatie in de eerste helft volledig weggespeeld door FC Den Bosch. Tactische omzettingen ten spijt, een stijgende lijn was niet te ontwaren aan de Vetkampstraat.


Hans de Vroome: “Het doet mij veel dat we in dit stadium afscheid moeten nemen van een trainer die qua persoonlijkheid goed bij ons past”. Alle voorwaarden om samen tot succes te komen waren aanwezig. Helaas was dit de voorbije periode niet op het veld terug te zien”.

Leon Vlemmings: “Ik heb Go Ahead Eagles leren kennen als een geweldige club om voor te werken. Dat vond ik toen ik hier begon en dat vind ik nog steeds. Ik hoop oprecht dat het sportief goed gaat komen met Go Ahead Eagles en wens iedereen hier veel succes bij”.

Met Leon Vlemmings op non-actief, hoopt de club op korte termijn een opvolger aan te stellen. Morgen zal het nieuws de spelersgroep officieel worden medegedeeld.

Luister HIER terug naar het laatste interview dat Sport Live Radio had met Leon Vlemmings:
LEON VLEMMINGS na FC Den Bosch vs. Go Ahead Eagles