Met een groep van zo’n 30 kinderen en ouders werd een drie uur durend programma doorlopen, startend met een farm bootcamp door fysiotherapeut en trainer Marleen Spikker, samen met Jeroen Spikker eigenaar van leer-en werkboerderij Bij Tjoonk. Hilariteit alom met oefeningen waarbij kinderen in het weiland onder een tunnel van ouders doorkropen, ouders over een zebrapad van kinderen sprongen en kind-ouder duo’s flinke krachtsinspanning leverden met sit-ups, kruiwagenoefeningen en gekke dierensprongen.

Al rennend arriveerde de groep op een werkelijk schitterend veld met allerlei soorten sla in allerlei kleuren. Jopie Duijnhouwer, eigenaar van tuinderij De Haverkamp samen met zijn partner Heleen Hennink, vertelde over de biologische teelt en achtergrond van de verschillende soorten sla en liet kinderen en ouders voelen (aaien), ruiken en proeven. Zo vers van het land wilden de kinderen ook maar wat graag proeven en liepen al kauwend met de mond vol sla over het land. Met de armen vol sla en daarna ook met andere producten van de tuinderij zoals aardappels, appels en eieren, arriveerde de groep Bij Tjoonk om daar onder leiding van Marije Woertman van De Leukste Lunch een creatieve maaltijd op tafel te zetten met o.a. herfstsalade, feestspiezen en eierfiguren. De Foodcamp werd, onder toeziend ook van de koeien, afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in de stal.

‘Missie geslaagd’, aldus organisator Judith de Rijk van LekkerBoer. ‘We hebben kinderen en ouders kunnen meenemen in het verhaal achter ons eten en zijn lekker samen actief bezig geweest in de buitenlucht. Bovendien hebben we een hoop lol gehad samen. Daar doen we het voor!’

Happy Life en Sportbedrijf Deventer waren ook aanwezig. Voor aanvang van het programma kon Happy Life gespeeld worden met een digitale escape room. Kinderen moesten vragen over gezonde keuzes beantwoorden.  Met het meedoen aan de Foodcamp hebben de kinderen 1000 happy coins verdiend die ze in kunnen zetten voor het spelen/bouwen in Happy Life.

Het Foodcamp werd ondersteund door Jong Leren Eten Overijssel, Samen Gezond In Deventer en Jumbo Hans Kok in Colmschate.

Komende vrijdag 12 oktober is er nog een LekkerBoer Foodcamp in Zwolle. Daarna worden beide Foodcamps geëvalueerd en bepaald of ze volgend jaar een vervolg krijgen.