De ReShare Store (de tweedehands en vintage kledingwinkels van het Leger des Heils ) en duurzame modeontwerper Sjaak Hullekes lanceerden vorig jaar oktober hun samenwerking. Hul le Kes transformeert oude kleding van het Leger des Heils tot een exclusieve en duurzame collectie die voor iedereen betaalbaar is. Na het grote succes afgelopen oktober krijgt de samenwerking een vervolg waarbij de betaalbare duurzame designer items te koop zijn in de ReShare Stores van het Leger des Heils. De hele collectie bestaat uit dames- en herenkleding en een gevarieerde maten reeks en is vanaf 16 juni te koop in alle tien de locaties van deze tweedehands- en vintage kledingwinkel. 

De collectie: ‘Hul le Kes ReShared’
Beide partijen zetten zich in tegen textielverspilling en vinden dat duurzaamheid de norm zou moeten zijn. De ReShare Store verkoopt tweedehands kleding die ze zelf inzamelen en Hul le Kes maakt al zijn ontwerpen uit restpartijen en antieke stoffen. Zo vonden ze elkaar en ontstond het idee voor het samenwerken aan deze bijzondere collectie. 

De collectie bestaat uit tweedehands items die Sjaak persoonlijk heeft geselecteerd bij het ReShare sorteercentrum in Deventer. Hij selecteert de kledingstukken op onder meer natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. De geselecteerde stukken zijn gewassen en vervolgens door Hul Le Kes geverfd met natuurlijke kleurstoffen. De gebruikte kleurstoffen die zijn gebruikt zijn afkomstig van afvalstromen uit onder andere keukens van restaurants in Arnhem en eigen moestuin. Op deze manier wordt ieder kledingstuk getransformeerd tot een nieuw en uniek designeritem met eigen geschiedenis én identiteit. Kledingstukken en grondstoffen krijgen binnen dit project een tweede kans, net zoals ieder mens een tweede kans verdient. De kleding wordt ‘opnieuw gedeeld’ door Hul le Kes in de ReShare Stores en verkocht onder de naam ‘Hul le Kes ReShared’. 

Hul le Kes
Sjaak Hullekes, onder meer bekend als coach van de EO-serie Genaaid en als de ontwerper van de outfit van Duncan op het Songfestival 2019, lanceerde in 2018 zijn nieuwe modelabel ‘Hul le Kes’. Zijn label draait om de bezieling van kledingstukken; hij staat bekend om het gebruik van rest- en antieke stoffen waardoor de kledingstukken allemaal een eigen, unieke karakter hebben. Ieder item krijgt ook een eigen paspoort mee, gemaakt van restpapier, waarop een uniek nummer staat en onder meer informatie over grondstoffen en waar en wanneer het item is gemaakt. Wie uitgekeken is op zijn item kan dit weer inleveren bij Hul le Kes. Sjaak repareert of vermaakt het stuk dan waarna het weer in de verkoop gaat met hetzelfde paspoort.