De Dames 1 van DHV waren veelvuldig positief in het nieuws en ook de jeugd maakte veel indruk. Met name de B1 meiden die uiteindelijk in de landelijke finale stonden en prima partij gaven tegen de uiteindelijke landskampioen Rotterdam.

Uitblinkster van het seizoen is zonder twijfel spits Mette Winter. De 15 jarige dochter van coach Marianne had eerder al duidelijk gemaakt dat ze het hogerop gaat zoeken.

EINDE TIJDPERK
Mette winter verkast na de zomer naar Zwolle waar ze gaat spelen voor HC Zwolle. (zie artikel 23 juni @DrtvSport) Dat is voor Mette niet alleen een stapje hogerop, maar tevens veel beter te combineren met haar studie aan de CSE in Zwolle. Een aderlating voor de club, maar iedereen gunde het talent Mette dit succes en haar logische overstap naar Hockey club Zwolle (HC). Maar het kan ook zo maar een einde van een tijdperk betekenen voor DHV dat in haar 105-jarig bestaan nog geen resultaat van dit kaliber had behaald.

NEDERLANDSE TOP
Individueel waren er afgelopen seizoen behoorlijke leeftijd- en kwaliteitsverschillen, ondanks dat groeide het gedurende het seizoen tot een hecht team. Zo werd Mette zelf, tijdens de Deventer sportverkiezingen, verkozen (na de winnaar Milan Beumer) als sporttalent van het jaar. Het gaf de jonge Deventerse nog meer motivatie om, samen met te team, richting de Nederlandse top te werken.

VERKASSEN
Het werden bizarre finales. Eerst werden de leeftijd genootjes van Tilburg verrassend verslagen, waarna de finale tegen Rotterdam in het Wagner Stadion van Amstelveen op het programma stond. Na de shoot-outs werd uiteindelijk pas verloren. Maar niemand kon toen nog bevroeden dat er meerderen, in het kielzog van Mette, naar Zwolle zouden gaan verkassen.

ADERLATING DHV
De gehele familie Winter heeft onderdak gevonden bij de ambitieuze hockeyclub HC Zwolle. Zo wordt moeders Marianne teammanager naast Jeantine die de MB 1 gaat coachen. Het team waar ook dochter Puck in gaat spelen. In hun kielzog verkassen nog vier speelsters uit het succesteam van DHV B1 naar HC Zwolle. Een enorme aderlating voor de club DHV die natuurlijk groei en ontwikkeling van speelsters niet in de weg wil staan.

AMBITIEUZER
De hoofdrolspeelsters zelf, Mette Winter, gaat in het nieuwe seizoen in MA1 spelen om af en toe bij Dames 1 aan te sluiten. Daarnaast vertrekken er dus nog vier speelsters naar Zwolle, twee naar MB1 en twee naar MA1. Geheel is een combinatie van factoren: Zwolle is hogerop en ambitieuzer als vereniging. Zo speelt Dames 1 een klasse hoger dan het hoogste damesteam van DHV. Ook de combinatie met school (CSE) maakt een aantal zaken praktischer voor veel dames.