Het was dit jaar de vijfde editie, wat het eerste lustrum betekende. Het thema van dit jaar was Groei! Er werd gestart met een plenair programma in de Lebuïnuskerk. In een keynote speech gaf auteur en advisseur Dr. Robert Govers zijn eigen visie over de vele voor- en nadelen van het grote aanbod aan evenementen en festivals. Ook hadden deelnemers de mogelijkheid om een keuze te maken uit verscheidene themasessies die plaatsvonden in het Stadhuis. Eddy van Hijum en Deventer wethouder Carlo Verhaar waren aanwezig bij de themasessie Groei In Provinciaal Evenementenbeleid, die onder leiding stond van presentatrice Hadassah de Boer. Andere thema’s die aan bod kwamen waren Groei In Betekenis, Inclusiviteit, Uitgegroeid en Kwaliteit Ten Opzichte Van Kwantiteit, die onder leiding stond van Mario Kadiks, CEO van Golazo Sports NL.

Ook werden er prijzen uitgereikt in de categorieën Evenementenstad van het Jaar 100.000+ inwoners, Evenementenstad van het Jaar tot 100.000 inwoners en in de categorie Beste Publieksevenement. Respectievelijk Dordrecht en Gouda sleepten de prijzen van Evenementenstad van het Jaar in de wacht terwijl de mediagenieke Reuzen van Royal de Luxe uit Leeuwarden de prijs van Beste Publieksevenement in ontvangst mocht nemen. De jury betitelde het evenement als monumentaal.
Op het uitverkochte Evenementen Congres waren ruim 200 vakgenoten, evenementenorganisatoren, en gemeenten getuige van een charismatische en sfeervolle uitreiking.
Waar en wanneer het volgende Nationale Evenementen Congres plaats gaat vinden laat nog even op zich wachten. Er is nog geen plaats en datum bekend.

Algemeen Directeur Lex Kruijver van mede-organisator Respons was woensdag 13 maart te horen in het radioprogramma Goedemorgen Stedendriehoek.

Luister het interview hier terug.