Het is de derde expositie van het culturele platform in de Deventer kerk, zo meldt RTV Oost. “De sfeer die in de kerk hangt is uitermate geschikt voor installaties van beeldende kunstenaars. Zo hebben we eerder ook installaties van andere Deventer kunstenaars, Jeroen Diepenmaat en Mathijs van Sark, in de kerk gehad.” 

Verloop der dingen 

Elise laat zich inspireren door het verloop van dingen waar we vaak zelf geen aandacht voor hebben. Het groeien van een plant, of de door de mensheid gevormde wereld die uiteindelijk uit elkaar valt. Het is een spel tussen verandering en de menselijke neiging naar vastigheid. Dit is onder andere te zien in haar werk ‘Ozon’, dat onderdeel is van de vaste collectie van Museum de Fundatie in Zwolle. 

“In de Vondst expositie van donderdag zal eerder en nieuw werk van Elise te zien zijn. Zo is ‘Shades of Silence’ het hoofdwerk. De video-installatie bestaat uit verlaten panden met planten. Dit gecombineerd met de motieven op de gewelven in de crypte, is heel passend”, zegt Matthias.