Deventer is van oudsher een stad van verschillende culturen en religies. Door de haven, de industrie en de onderwijsmogelijkheden bezoeken en vestigen mensen uit de hele wereld zich al eeuwen in Deventer. Tegelijkertijd verhardt de samenleving. Uitsluiting, discriminatie en onbegrip jegens andersdenkenden of mensen met een andere identiteit of cultuur is aan de orde van de dag. Daarom organiseren wij een dialoog tussen vertegenwoordigers van de verschillende culturen en religies in de gemeente Deventer. Onbekend maakt onbemind. Laten we elkaar leren kennen, zodat er meer begrip voor elkaar ontstaat.  

Op vrijdag 5 november gaan deze vertegenwoordigers met elkaar in gesprek onder leiding van Yasemin Cegerek, voormalig Tweede Kamerlid. Het gesprek wordt ingeleid door Gerrit Steunebrink, voormalig docent godsdienst- en cultuurfilosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna gaat het panel, bestaand uit vertegenwoordigers van de Centrum Moskee, het humanistisch verbond, de Alevitische gemeenschap, het Museum Geert Groote Huis, de Joodse gemeenschap en de christelijke gemeenschap met elkaar in gesprek onder leiding van Yasemin Cegerek. Door deze bijeenkomst brengen wij een gesprek op gang tussen genodigden, en lokale bestuurders. Samen gaan wij op zoek naar onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheden. 

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek en onder het genot van een hapje, drankje en muziek het gesprek aan te gaan met de panelleden en de andere bezoekers. Toegang is gratis. 

Voor deze activiteit is een coronatoegangsbewijs nodig. Bezoekers worden bij de ingang gevraagd naar een vaccinatie- herstel- of negatieftestbewijs (bijvoorbeeld via de QR-code of geprint) én een geldig legitimatiebewijs.  

De Bibliotheek Deventer,  

5 november 16:00 – 18:30  

Stromarkt 18, 7411 PK Deventer