Deventer heeft een grote collectie kunstwerken in de openbare ruimte. Op de website www.buitenkunstindeventer.nl  kan iedereen de kunstwerken ontdekken én er meer informatie over vinden. 

Kunst vind je in Deventer ook op straat. Op de Brink bijvoorbeeld of in het park, bij de fietsenstalling van het station, aan de oever van de IJssel of in de tuin van de bibliotheek, op het schoolplein of aan het stadhuis. De meeste kunst in de openbare ruimte is ruimtelijk, driedimensionaal. Sommige werken zijn voor een speciale gelegenheid gemaakt, andere werken passen bij de geschiedenis of functie van de plek.

Een aantal werken is speciaal gemaakt om te gebruiken; het net geplaatste kunstwerk van Aam Solleveld op het Muggeplein past bij de geschiedenis en kleuren van de locatie én je kunt er gebruik van maken om op te zitten. Het kunstwerk van Arno Kramer aan de oever van de IJssel gedenkt alle Joodse medeburgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen, waaronder Etty Hillesum. Arno Kramer vervaardigde het beeld op eigen initiatief als reactie op het toenemende racisme in de samenleving in de jaren tachtig, het kunstwerk is daarmee ook nu weer actueel. 
Ook muurschilderingen staan op de website toegelicht. De schilderingen op de flats in Keizerslanden uit de jaren ’70 van Jan Slijkhuis én de recent geplaatste mural van Corkville bij de Elegast bijvoorbeeld. 

Deze nieuwe website geeft iedereen de mogelijkheid om kunstwerken te ontdekken en alle informatie te vinden over de kunstwerken en over de kunstenaars die ze maakten. En wanneer u een speciaal verhaal heeft over één van de kunstwerken wil het Kunstenlab dat graag van u horen.