De zon scheen, maar toch was de opkomst niet waar op gehoopt was. Het bleef bij tientallen aanwezigen, terwijl Deventer overlever Jan van Dijk toch zo’n duizend collega’s heeft bij het sociale werkvoorzieningschap in Deventer. De aanwezigen werden toegesproken door vakbond FNV en vertegenwoordigers van de linkse politieke partijen in Deventer.

De Deventer Overlevers uitte felle kritiek op de landelijke politiek en de FNV. Echter, voormalig wethouder Jan-Jaap Kolkman weigerde het somber in te zien. Wel noemde hij de manifestatie op maandagochtend hartverwarmend.

Een enkeling vond de actie niet ver genoeg gaan en stak zijn mening ook niet onder stoelen of banken. Aanwezige politici gingen met hem in gesprek na afloop van de manifestatie. Anita Haberman van de FNV stelde dat de vakbond al heel lang in actie komt voor mensen met pensioenen en was het ook niet eens met de kritiek.

Ter afsluiting deed Deventer Overlever zijn uiterste best om de manifestatie energiek af te sluiten. ‘’En wie niet springt die is voor Rutte’’ klonk het over het Grote Kerkhof, terwijl de tientallen aanwezigen vol overgave meesprongen.