Go Ahead Eagles had in de eerste helft zomaar op een razendsnelle 0-1 voorsprong kunnen komen. Martijn Berden punterde de bal echter naast het doel van Twente-doelman Jeffrey de Lange. Het eerste wapenfeit van de Enschedeërs liet niet lang op zich wachten. Jay Gorter maakte een afstandsschot van Wout Brama echter onschadelijk. Datzelfde deed de Eagles-goalie na ruim een kwartier spelen na een doelpoging van Queensy Menig.

In de daaropvolgende tegenaanval verscheen Maël Corboz op aangeven van Berden vrij voor Twente-doelman De Lange, maar de Amerikaan koos voor een (onderschepte) pass in plaats van zelf te schieten.

Na ruim een half uur was het FC Twente dat doeltreffend was. Jesse Bosch haalde uit van afstand en zette de openingstreffer op zijn naam. Het was in een fase waarin Go Ahead Eagles even met tien man speelde, nadat Martijn Berden met een ogenschijnlijk zware knieblessure was uitgevallen. Met een 1-0 ruststand begonnen beide ploegen aan de theepauze aangezien de doorgebroken Daan Rots kort voor rust op Gorter stuitte en Antoine Rabillard uit een corner naast kopte.

Go Ahead Eagles – dat goed georganiseerd speelde en verzorgd voetbal liet zien – zag in de tweede helft hoe de Tukkers in totaal negen wissels toepasten. Met uitzondering van het inbrengen van Kevin van Kippersluis – die in de eerste helft al was ingevallen voor de geblesseerde Berden – hield Go Ahead Eagles trainer Kees van Wonderen al zijn reserves de gehele wedstrijd op de bank.

Doelpogingen aan Eagles-zijde kwamen in de tweede helft op naam van Antoine Rabillard (schot over) en Bradly van Hoeven (schot voorlangs). Ook tien minuten voor tijd was de linksbuiten van Go Ahead Eagles dreigend, maar hij stuitte op doelman De Lange. De Enschedeërs verdubbelden kort voor tijd alsnog de voorsprong op Go Ahead Eagles. Een schot van Thijs van Leeuwen belandde via de vingertoppen van Jay Gorter op de paal, waarna Simon Seppenwoolde de rebound verzilverde: 2-0.