Oriënteren

Studiezoekers kunnen zich op verschillende manieren oriënteren. Zo worden er bij veel opleidingen voorlichtingen gegeven. Ook zijn er speciale bijeenkomsten voor mbo-ers die door willen stromen naar het hbo. Ook is er een oriëntatiemarkt voor studiezoekers die nog sterk twijfelen tussen verschillende opleidingen. Voor vragen over bijvoorbeeld de studiekeuzecheck, huisvesting en studiefinanciering is er een speciaal ingerichte stand.

Tijdens de open dag geeft de Saxion Parttime School algemene informatie over studeren in deeltijd, maar voor uitgebreide voorlichting over deeltijdopleidingen wordt verwezen naar de Open Avonden Deeltijd op 19 april in Enschede en 23 mei in Deventer.

Aanmelden tijdens de open dag

Studiekiezers die in september 2018 met een opleiding willen starten, wordt geadviseerd zich uiterlijk 1 mei aan te melden. Tijdens de open dag kunnen bezoekers zich met hulp van aanmeldcoaches alvast ter plekke aanmelden. Als bezoekers gebruik willen maken van deze service, dienen zij hun DigiD te kennen.

Get ready for a smart world!

Technologische innovaties veranderen het leven van iedereen. Bij Saxion wordt studenten geleerd welke gevolgen deze innovaties hebben op hun toekomstige vakgebied en hoe ze technologie kunnen toepassen om hun werk straks nog beter uit te voeren. Tijdens de Open Dag worden er voorbeelden getoond hoe studenten zich voorbereiden op deze slimme wereld. Zo zijn er bijvoorbeeld video’s te zien van diverse projecten waarin studenten van verschillende opleidingen samenwerken aan ‘smart solutions’ voor opdrachten van bedrijven.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.saxion.nl/opendagen. Via deze website kunnen aankomend studenten zich aanmelden voor de open dag. Ook kunnen zij in het digitale programma kijken of de voorlichting van hun keuze in Deventer wordt aangeboden. Ouders, andere familieleden en vrienden zijn natuurlijk welkom, zij hoeven zich niet aan te melden.