In een sfeervolle en sportieve ambiance streden in totaal 60 rijders om de eer bij deze eerste ODM van het seizoen 2017-2018. Bij de dames gingen de wedstrijden over 20 en 30 ronden, bij de heren over 30 en 40 ronden.

In de korte marathon was er zowel bij de dames als bij de heren al vroeg in de wedstrijd een succesvolle ontsnapping. Bij de dames sprongen Annelies Zweers uit Diepenveen en Anja Koetsier (Deventer) weg. In de finale bleek Annelies Zweers de langste adem te hebben. De derde plaats was voor Wietske Brandsma uit Bathmen.
Bij de heren leken Barry Burgers en Rudie Assink (beiden uit Diepenveen) te strijden om de eerste plaats maar halverwege de wedstrijd wist de veertienjarige Stan Kleinlugtenbeld (Dalfsen) aansluiting te vinden. Rudie Assink moest een gat laten vallen en Stan Kleinlugtenbeld won met een duidelijk verschil de eindsprint.

Bij de lange marathon wisten de dames lang bij elkaar te blijven. Zij draaiden verspreid door het herenpeloton mee tot in de finale. De sprint werd gewonnen door Esmeralda Wannink (18) uit Enschede voor Sharon Hendriks uit Heerenveen. Jasmijn Egers uit Deventer werd derde.
Bij de heren brak kort na de start het peloton in meerdere groepen. In de loop van de wedstrijd nestelden de achterblijvers zich met een of meerdere ronden achterstand aan de staart van de kopgroep, waardoor een peloton ontstond met koplopers en achterblijvers. Er werd afgesprint met twaalf rijders. Lasse Hiddink (17) uit Zutphen was te snel voor Stijn Hulst en Ingmar Hof, beiden uit Dalfsen.

Tweede editie 10 december 
Veel deelnemers maar ook nieuwe namen melden zich inmiddels al aan voor de tweede ODM van dit seizoen. Deze wordt verreden op zondagavond 10 december. De inschrijving staat open voor alle recreatieve schaatsers en licentiehouders die al dan niet in clubverband schaatsen of trainen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Deventer IJsclub.

Belangrijke eis is wel dat alle rijders een goedgekeurde schaatshelm dragen, in lijn met de landelijke KNSB-regels. Wielrenhelm of smartcap zijn dus niet toegestaan.

Deelname aan de marathons kost slechts 5 euro, inclusief toegang tot de kunstijsbaan en een leentransponder voor de rijders die zelf geen transponder hebben. Toeschouwers zijn natuurlijk welkom en zij kunnen kosteloos naar binnen.
Inschrijven is mogelijk tot twee dagen voor de wedstrijd op www.deventerijsclub.nl, onder Marathon & Recreatie. Zorg ervoor dat je op de wedstrijddag op tijd op de ijsbaan bent want het startschot voor de eerste afstand – 20/25 ronden – klinkt stipt om 19.00 uur.